De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

ANWB Onderweg-app krijgt veel nieuwe functies op Android

Rick van der Veer
21 april 2017, 17:11
2 min leestijd
ANWB Onderweg-app krijgt veel nieuwe functies op Android

De ANWB heeft zijn Onderweg-app een grote update gegeven. Naast een nieuw ontwerp is de app ook functioneel flink verbeterd.

Lees verder na de advertentie.

Dit brengt de ANWB Onderweg-update

De ANWB-app is voorzien van een nieuw likje verf en qua functies stevig uitgebreid. Vooral de verkeersinformatie is verbeterd; die toont de app nu ook langs je route. De routes kun je bovendien opslaan, zodat je bijvoorbeeld ‘s ochtends ziet wat de situatie is als je naar je werk gaat.

Ook het betaald parkeren met de Onderweg-app is verbeterd. ANWB Onderweg is te gebruiken in meer dan 160 gemeentes, met de bijbehorende parkeertarieven en regels over waar je wel en niet je auto mag neerzetten. Als je een lopende parkeertransactie hebt lopen, krijg je hier een pushbericht van, iets wat de app eerst alleen lokaal op je smartphone bijhield.

In de app maakt ook ANWB Connected zijn debuut. Met dit systeem kun je een speciale module in je auto laten installeren, die vervolgens met de app uit te lezen is. Zo krijg je allerlei informatie over je auto, zoals de status van je accu, je brandstofverbruik en waar je auto geparkeerd staat. Bovendien kan de Wegenwacht met Connected direct zien waar je staat en wat er mis is met je auto in het geval van pech.

De ANWB heeft tot slot zijn accountsysteem flink versimpeld. Als je bent ingelogd op je ANWB-account in de app ben je ook meteen ingelogd in de Wegenwacht-app. Je lidmaatschapsgegevens zijn daarnaast in de Onderweg-app in te zien. Hiervoor moest je eerst de klantenservice bellen.

ANWB Onderweg downloaden

Via onderstaande link kun je ANWB Onderweg gratis downloaden uit de Play Store. Om de app te gebruiken heb je minimaal Android 4.4 of hoger nodig. Voor de meeste features is een ANWB-lidmaatschap nodig.

Download ANWB Onderweg in Google Play (gratis)

Bron: ANWB
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu