De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Auracle: muziek afspelen en beheren met Material Design

Rick van der Veer
6 maart 2017, 13:01
2 min leestijd
Auracle: muziek afspelen en beheren met Material Design

Auracle is een muziekspeler die op intuitieve wijze gebruik maakt van Material Design. De app biedt een speelse interface en laat je efficiënt je bibliotheek beheren.

Muziek in Material Design met Auracle

Auracle is een app die volledig is vormgegeven volgens Googles Material Design-regels. De muziekspeler integreert dan ook volledig met Android zoals Google het bedoeld heeft. Vooral op een Nexus- of Google Pixel-smartphone komt de app qua uiterlijk goed tot zijn recht.

De focus van Auracle ligt op het afspeelscherm. Hier zie je welk nummer je nu luistert, met de albumhoes centraal in beeld. De achtergrond van de app wordt automatisch ingekleurd op basis van die hoes en gaat soepel over in de kleuren van het volgende nummer. Door je huidige nummer naar boven te vegen en vast te houden kun je bovendien alvast zien welk nummer dat is.

Lees verder na de advertentie.

De wachtrij is vormgegeven als een lijst, vergelijkbaar met Google Now. Ieder volgend nummer is weergegeven als een kaartje, die je zelf in een andere volgorde kunt leggen of naar de zijkant kunt vegen om ze weg te gooien.

De app biedt verder alle opties die je van een muziek-app zou verwachten. Je kunt de tags van je bestanden rechtstreeks vanuit Auracle bewerken en met de ingebouwde equalizer zelf je geluid afstemmen op je eigen oren. De app kan ook de tags van je muziek automatisch voor je downloaden uit een online database.

Als je Android 7.0 (Nougat) of hoger hebt, of een ondersteunde launcher, dan kun je de app ook vanaf je homescreen gebruiken. Door lang te drukken op het icoontje kun je rechtstreeks een playlist aanzetten, of de app in shufflemodus opstarten. Je kunt ook losse homescreen-icoontjes maken voor verschillende app-opties, zoals playlists of artiesten.

Auracle downloaden

Auracle is nog niet officieel uitgebracht in de Play Store en bevindt zich nog in de testfase. Als je de app wil helpen testen kun je je via deze link aanmelden, waarna Auracle te downloaden is. Om de app te kunnen gebruiken heb je minimaal Android 4.4 nodig.

Download Auracle in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu