Beme: nieuwe app dwingt je de wereld te filmen zoals hij echt is

Lars Paymans
3 mei 2016, 13:45
2 min leestijd
Beme: nieuwe app dwingt je de wereld te filmen zoals hij echt is

Als je een foto of filmpje online deelt, wil je natuurlijk dat deze er goed uitziet. De nieuwe sociale app Beme druist tegen dit principe in en wil de wereld laten zien zoals hij echt is.

Lees verder na de advertentie.

Beme laat de wereld zien zoals hij is

Beme is het product van de populaire YouTuber Casey Neistat, die de app afgelopen zomer al op de iPhone uitbracht. Sindsdien is er flink aan geschaafd, zodat Android-gebruikers nu met de ‘definitieve’ versie aan de slag kunnen.

Met de app neem je net zoals Snapchat korte filmpjes op die je naar vrienden kunt versturen. Het verschil hierbij is dat je zelf niet exact weet wat je nu filmt. Om op te nemen moet je het toestel namelijk tegen je borst houden, zodat het scherm bedekt is.

Filmpjes duren maximaal acht seconden en stoppen automatisch met opnemen als je de smartphone weer van je borst haalt. Om Beme te gebruiken moet je een account aanmaken, al is de app wel gratis te downloaden en gebruiken.

Vernieuwd en klaar voor Android

Volgens Neistat zorgt dit ervoor dat je filmpjes ‘echter’ worden. Het maakt niet uit dat het geen perfect geschoten video is, omdat het de wereld laat zien zoals hij echt is. Op iOS sloeg het concept al aan; in een paar dagen tijd werden een half miljoen video’s van Beme gedownload en een miljoen geüpload.

Beme Android screens

Deze hype waaide echter al snel over, en daarom heeft Beme de app een flinke opknapbeurt gegeven. Zo kun je nu reacties achterlaten met een selfie. Ook presenteert Beme constant opvallende nieuwe video’s, zodat er altijd wel iets te zien valt als je de app opstart. Het is nog even afwachten of het originele concept van Neistat het nu langer volhoudt dan een paar weken, al is de app wat ons betreft wel het proberen waard.

Download Beme in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu