Google voegt jaarlijkse betaaloptie met korting toe voor Drive
Rick van der Veer
Google Drive

Google Drive

Gratis

Onze score

9

Google heeft nieuwe betaalopties voor extra opslag in Google Drive geïntroduceerd. Als je een jaar vooruit betaalt krijg je zo’n 16 procent Google Drive korting op het totale bedrag.

Google Drive korting

Als je extra opslag via Google Drive aanschaft en voor een heel jaar betaalt krijg je vanaf nu 16 procent korting op het totaalbedrag. Betaal je voor 100GB extra ruimte normaal gesproken 2 euro per maand, dan betaal je voor een jaar als je vooruitbetaalt maar 20 euro. Voor 1TB aan opslag betaal je 100 euro per jaar als je het in één keer afrekent, terwijl je er maandelijks een tientje voor neerlegt.

In ons geval verscheen de optie om jaarlijks te betalen nog niet in de instellingen van een ‘gewone’ Google-account waarbij al maandelijks betaald werd voor extra opslag. Bij een zakelijke account verscheen de optie om jaarlijks te betalen met de bijbehorende korting wel. Dat is opvallend, want volgens AndroidPolice zouden Google Apps-accounts de korting nog niet gekregen hebben.

Waar je voorheen betalingen voor Google Drive rechtstreeks aan Google deed verlopen deze nu via Google Play. Dit betekent dat je meer betaalopties hebt om uit te kiezen, maar ook je Google Play-tegoed kunt gebruiken om te betalen voor extra opslag. Je kunt nu dus ook codes met Play-tegoed uit de winkel gebruiken om je Google Drive uit te breiden.

Google Drive downloaden

Google Drive staat standaard geïnstalleerd op vrijwel alle Android-smartphones. Mocht je de app toch niet hebben, dan kun je hem via onderstaande link gratis downloaden uit Google Play. Om de app te kunnen gebruiken heb je minimaal Android 4.0 nodig.

Download Google Drive in Google Play (gratis)

Lees het laatste nieuws over Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.