Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

De 7 beste Android-apps in Google Play van week 10 – 2017

Wouter Nijsen
12 maart 2017, 15:30
5 min leestijd
De 7 beste Android-apps in Google Play van week 10 – 2017

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 10

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week kun je aan de slag met de fraaie Auracle Music Player, update voor Facebook Messenger en de bètaversie van Samsung Internet. Lees gauw verder!

1. Auracle Music Player

Auracle

Auracle is een app die volledig is vormgegeven volgens Googles Material Design-regels. De muziekspeler integreert dan ook volledig met Android zoals Google het bedoeld heeft. Vooral op een Nexus- of Google Pixel-smartphone komt de app qua uiterlijk goed tot zijn recht. De focus van Auracle ligt op het afspeelscherm. Hier zie je welk nummer je nu luistert, met de albumhoes centraal in beeld.

De achtergrond van de app wordt automatisch ingekleurd op basis van die hoes en gaat soepel over in de kleuren van het volgende nummer. Door je huidige nummer naar boven te vegen en vast te houden, kun je bovendien alvast zien welk nummer dat is. De wachtrij is vormgegeven als een lijst, vergelijkbaar met Google Now. Ieder volgend nummer is weergegeven als een kaartje, die je zelf in een andere volgorde kunt leggen.

Download Auracle in Google Play (gratis)

2. Instagram

instagram

Sinds vorig jaar is fotodienst Instagram voorzien van zijn eigen Snapchat-alternatief. Via Instagram Stories kun je foto’s en video’s delen die na 24 uur automatisch verdwijnen. Recentelijk werden daar al stickers aan toegevoegd, waarmee je je foto’s net wat meer kon aanpassen. Nu zijn er ook locatiegebaseerde stickers, een feature die Instagram wederom van Snapchat lijkt te lenen.

Snapchat beschikt over speciale filters voor je foto’s en video’s die alleen opduiken op basis van je huidige locatie. Zo krijg je in Amsterdam filters die bijvoorbeeld naar het Damplein verwijzen, of naar specifieke wijken van de stad. Instagram Stories Geostickers bieden dezelfde optie, maar dan in stickervorm.

Download Instagram in Google Play (gratis)

3. Backtrackit

Backtrackit

Backtrackit helpt je met het uitvogelen van je favoriete nummers om ze zelf na te kunnen spelen. De app lijkt op het eerste gezicht een muziekspeler zoals iedere andere app, maar is door zijn features vooral interessant voor muzikanten. De app biedt een aantal muziektechnische opties om jou als muzikant te helpen. Backtrackit laat per nummer zien in welke toonsoort het stuk geschreven staat, en wat het tempo is.

Dit is vooral handig als je mee wil zingen en het nummer op jouw stembereik wil aanpassen. Als je het nummer op jouw instrument niet bij kunt houden is het daarnaast handig om het tempo te verlagen. De kwaliteit van je muziek blijft tijdens het aanpassen hetzelfde. Veel apps vertragen of versnellen de muziek als je de toonsoort aanpast, maar Backtrackit compenseert hiervoor en houdt het tempo in iedere situatie hetzelfde.

Download Backtrackit in Google Play (gratis)

4. Google Foto’s

Google gaat je foto’s automatisch verbeteren door de witbalans aan te passen. Door een look te selecteren voor je foto in de Android-app of via je browser op je desktop past Google Foto’s een paar veranderingen toe, die de witbalans beter maken. Vanaf later deze week komt de feature beschikbaar op die twee platformen, met iOS-ondersteuning op een later tijdstip.

Voor het bewerken van je foto’s biedt Google een paar handige tips. Bij het kiezen van filters voor je foto’s kun je je originele afbeelding gemakkelijk bekijken door lang te drukken op de bewerkte foto. De Assistent-feature van Foto’s helpt je daarnaast automatisch met het draaien van je afbeelding. Google herkent automatisch hoe de foto eigenlijk gekanteld moet worden.

Download Google Foto’s in Google Play (gratis)

5. Samsung Internet Beta

Gebruik je op dit moment een Samsung Galaxy S7 of een ander Samsung-toestel? Dan start je mogelijk Samsung Internet wel eens op. Deze standaard meegeleverde browser van Samsung weet zich goed staande te houden tegenover bijvoorbeeld Google Chrome. Om nieuwe functies uit te testen is er nu een bètaversie van de app beschikbaar in de Play Store. Uiteraard is deze versie instabieler dan de reguliere versie van Samsung Internet.

De testversie heeft al direct enkele nieuwe functies. Zo kan de browser qr-codes lezen en is er een indicator aanwezig als de browser een ‘progressive web-app’ spot. Dit zijn webpagina’s die zich gedragen als apps. Ook biedt de browser in deze versie ondersteuning voor Physical Web, een alternatief voor qr-codes via bluetooth-beacons. Sta je vlak naast een geplaatste beacon, dan krijg je automatisch een notificatie op je toestel.

Download Samsung Internet Beta in Google Play (gratis)

6. Facebook Messenger

Facebook Messenger Day is vanaf deze week wereldwijd beschikbaar. Het is een Snapchat-alternatief waarmee je gemakkelijk foto’s en video’s deelt met al je vrienden. Met Messenger Day deel je foto’s en video’s die vervolgens 24 uur zichtbaar zijn voor al je vrienden en andere contacten. Voordat je de beelden upload kun je ervoor kiezen om filters, stickers of andere versieringen toe te passen. Na een dag verdwijnen je foto’s en video’s automatisch weer. Je kunt er ook voor kiezen om slechts met een selecte vriendengroep je foto’s te delen.

Tijdens het bekijken van de Messenger Day-berichten van je vrienden kun je direct reageren. Dat doe je niet met de bekende Facebook Like-duim, maar met voorbepaalde berichten als ‘Haha’, een hartje of de 💯-emoji. Dat moet de drempel om te reageren verlagen, aldus Facebook.

Download Facebook Messenger in Google Play (gratis)

7. BlackBerry Privacy Shade

BlackBerry Privacy Shield

In de openbare ruimte is het makkelijk voor mensen om mee te kijken op je smartphonescherm. Zo zien meekijkers mogelijk gevoelige informatie die ze niet horen te zien. BlackBerry heeft hier nu wat op bedacht met de nieuwe app Privacy Shade. Met deze app voor BlackBerry-toestellen laat je maar een klein gedeelte van je scherm zien terwijl de rest in schaduw gehuld is.

Als je niet wil dat mensen meekijken op je scherm, is het altijd mogelijk om de helderheid van het volledige scherm lager te zetten. Hierdoor wordt het echter ook voor jezelf lastiger om alles goed te lezen. De app van BlackBerry laat je daarom een klein gedeelte van het scherm helder houden, terwijl de rest van het scherm donker blijft. Je kunt een klein rondje of een heel vak helder maken. Dit heldere gebied is vrij aan te passen. Je kunt zelfs aangeven hoe donker de ‘schaduw’ moet zijn.

Download BlackBerry Privacy Shade in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu