De 5 beste Android-apps in Google Play van week 11 – 2017

Wouter Nijsen
19 maart 2017, 15:30
4 min leestijd
De 5 beste Android-apps in Google Play van week 11 – 2017

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 11

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week kun je aan de slag met de Waze-integratie van Spotify, de nieuwe game RollerCoaster Tycoon Touch en de laatste Snapchat-update.  Lees gauw verder!

1. Spotify

Spotify

Spotify en Waze hebben integratie voor elkaars apps aangekondigd. Met de nieuwe functies kun je tijdens het muziek luisteren navigatie starten en vanuit Waze je muziek in de Spotify-app bedienen. Tijdens het autorijden muziek luisteren is iets dat al lang samengaat. Het is dan ook geen ondenkbaar scenario dat je zowel de Spotify-app als de Waze-app tegelijkertijd in gebruik hebt tijdens het rijden.

Om die reden werken de apps van Spotify en Waze vanaf vandaag met elkaar samen. Tijdens het navigeren verschijnt er een Spotify-knop bovenin beeld als je de app geïnstalleerd hebt, vanaf waar je je muziek op pauze kunt zetten of een volgend nummer kunt aanzetten. Als je er op tikt zonder dat de app al draaide, begint Spotify automatisch met je laatst afgespeelde nummer. Je kunt alleen tussen de twee apps schakelen als je voertuig volledig stilstaat, in het kader van veiligheid.

Download Spotify in Google Play (gratis)

2. RollerCoaster Tycoon Touch

RollerCoaster Tycoon Touch

RollerCoaster Tycoon Touch is een nieuwe versie van de welbekende pretparksimulator, die vanaf de grond af opgebouwd is voor touchscreens. Het spel heeft dezelfde doelen als het originele spel: je moet attracties bouwen en je gasten tevreden houden. Door doelen te volbrengen kun je muntjes verdienen, waarmee je weer nieuwe attracties kunt bouwen. Deze muntjes zijn ook tegen echt geld te koop, maar je kunt de game prima spelen zonder er een cent aan uit te geven.

Het vrijspelen van nieuwe objecten om in je park te plaatsen gebeurt door het openen van pakjes kaarten. Ieder pakje bevat drie kaarten, waarbij iedere kaart je een attractie, winkel of decoratie biedt. Deze pakjes kun je verdienen door doelen te volbrengen, waar je tickets mee verdient.

Download RollerCoaster Tycoon Touch in Google Play (gratis)

3. Signal

Open Whisper Systems, de ontwikkelaar van Signal, heeft videobellen vrijgegeven voor iedereen. De functie was tot voor kort alleen als bèta te gebruiken, maar is nu naar iedereen uitgerold. Bovendien is de privacy van videochats achter de schermen fors verbeterd. Tijdens de bètatest van het videobellen liepen gesprekken nog standaard via een server van Signal, maar dat is nu veranderd.

Als je nu iemand opbelt voor een videogesprek stelt Signal automatisch een rechtstreekse verbinding, die uiteraard versleuteld is. Hiervoor wordt dezelfde vorm van encryptie gebruikt die ook toegepast wordt op alle andere communicatie die via de app loopt. Een rechtstreekse verbinding zorgt er voor dat de kwaliteit van je beeld en geluid een stuk beter is.

Download Signal in Google Play (gratis)

4. Snapchat

snapchat

Met de nieuwste versie van Snapchat kun je nu widgets op je homescreen maken in de vorm van Bitmoji. Deze karakters werken als snelkoppelingen, waarmee je direct die persoon in Snapchat opent. Vanaf daar kun je zowel tekstberichten als Snaps sturen. Het toevoegen van een Bitmoji-widget is eenvoudig en werkt precies als het toevoegen van iedere andere widget. Door lang te drukken op een leeg plekje op je homescreen kun je het widget-menu openen.

Vanaf daar ga je naar Snapchat en kun je kiezen uit twee verschillende widgets. Eén van deze toont je beste vrienden naast elkaar, terwijl je met de andere widget voor iedere vriend los een snelkoppeling kunt maken. Alleen als je beste vrienden op Snapchat een Bitmoji hebben ingesteld verschijnen ze in de widget, anders blijft er een laadscherm zichtbaar.

Download Snapchat in Google Play (gratis)

5. YouTube

YouTube

Het is eindelijk voor meer mensen mogelijk om een livestream te starten in de YouTube-app. Afgelopen februari werd de mogelijkheid al vrijgegeven voor iedereen die minimaal 10.000 abonnees had. Nu rolt Google de mogelijkheid om te livestreamen breder uit. Door te livestreamen kunnen YouTubers overal ter wereld live beelden met hun fans delen. Mits er een stabiele internetverbinding aanwezig is natuurlijk.

Nog niet iedereen lijkt de nieuwe livestreamfunctie te hebben. Het is niet duidelijk of Google de opgelegde restrictie enkel versoepeld heeft, of dat de functie langzaam uitrolt naar alle gebruikers. Om te controleren of je nu zelf kunt livestreamen via de YouTube-app, druk je op de opnameknop. Vervolgens moet je twee opties krijgen: opname en live gaan.

Download YouTube in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu