De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

De 4 beste Android-apps in Google Play van week 19 – 2018

Rick van der Veer
13 mei 2018, 16:09
3 min leestijd
De 4 beste Android-apps in Google Play van week 19 – 2018

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 19

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week hebben we een aantal toffe apps om je bezig te houden tijdens dit weekend. Zo kun je onder meer monsters bevechten in Terraria en je huis opnieuw inrichten met Magicplan.

1. Magicplan

beste Android-apps

Met Magicplan kun je je huis opnieuw inrichten en renoveren, maar dan op je Android-toestel. Door met augmented reality een virtuele versie van je huis ‘op te nemen’, kun je vervolgens allerlei aanpassingen maken. Zo zie je meteen hoe een bepaalde verbouwing eruit komt te zien en een schatting van de kosten. Ook kun je zo bijvoorbeeld een nieuwe meubelindeling maken voor je kantoorruimte of huiskamer.

Magicplan kan ook een handig hulpmiddel zijn om een aannemer te laten zien wat je voor ogen hebt met een verbouwing. Dit doe je met een vergelijking met een daadwerkelijke plattegrond van je huis. Zo visualiseer je eenvoudig wat je voor ogen hebt.

Download Magicplan in Google Play (gratis)

2. Pocket Casts

Pocket Casts is één van de beste podcast-apps voor Android. Recentelijk is de app overgenomen door een groep publieke radiozenders in de VS, wat betekent dat er meer content te beluisteren is dan ooit. Bovendien is er altijd iets nieuws te beluisteren, zelfs voor de meest diehard podcast-fan.

De app is vormgegeven in Material Design, en ziet er dan ook strak uit op iedere Android-smartphone. Via de ingebouwde Discover-feature heb je bovendien altijd wat te luisteren. De app is niet gratis, maar is de prijs van 2,99 euro meer dan waard.

Download Pocket Casts in Google Play (2,99 euro)

3. Terraria

beste Android-apps

Terraria is een game die ook wel bekend is van de gelijknamige pc-versie van het spel. De opzet heeft wat weg van het populaire Minecraft, maar voert het net wat anders uit. Zo is het spel een platformer, en ben je vooral bezig met de grond in te gaan. Daar vind je verschillende lagen, met materialen om dingen te bouwen, maar ook vijanden die steeds sterker worden.

Tof is dat het spel tijdelijk goedkoper te downloaden is. Waar je normaal een goede vijf euro kwijt bent voor Terraria, is hij tijdelijk 2,75 euro. Leuk is dat je de game ook met vrienden kunt spelen, mits je op hetzelfde wifi-netwerk zit.

Download Terraria in Google Play (2,75 euro)

4. This War of Mine

beste Android-apps

In This War of Mine speel je een keer niet als een soldaat die vijanden moet verslaan. Je speelt als een groep burgers die gevangen zit in een gruwelijke oorlog. Het spel wordt gekenmerkt door de tijd van de dag: ‘s nachts moet je namelijk op zoek naar proviand om te kunnen overleven.

This War of Mine laat een kant van oorlog zien die niet vaak belicht wordt in games. Het is dan ook een spel dat vooral door doorgewinterde gamers gewaardeerd wordt. Leuke bijkomstigheid is dat This War of Mine tijdelijk maar 2,59 euro kost in plaats van twaalf euro.

Download This War of Mine in Google Play (2,59 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu