De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 6 beste Android-apps in Google Play van week 24 – 2018

Thomas Haenen
17 juni 2018, 17:54
3 min leestijd
De 6 beste Android-apps in Google Play van week 24 – 2018

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Deze week hebben we zes toffe apps, van Bob Ross tot Google!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 24

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week hebben we een aantal toffe apps om je bezig te houden tijdens dit weekend.

1. Google Translate

Google Translate

Google Translate laat je al langer bepaalde talen downloaden, zodat je ook zonder internetverbinding teksten kunt vertalen. Voorheen haalde de app dan een woordenlijst binnen, waardoor je offline dezelfde gebrekkige vertalingen had als online een paar jaar terug. Nu kun je echter ook zonder internet de neurale machinevertalingen inzetten.

De betere offline vertalingen zijn vooral handig als je op vakantie bent, en mogelijk geen toegang hebt tot je mobiele data. Zo kun je jezelf ook zonder mobiel internet verstaanbaar maken bij de bakker, in de bar of onderweg.

→ Download Google Translate in Google Play (gratis)

2. Calm

Calm is al jaren één van de populairste mindfulness-apps ter wereld. Via mediteren, ademhalingsoefeningen en slaaproutines probeert de app haar gebruikers gelukkiger te maken. Daarnaast kun je naar diverse bedtijdverhalen luisteren, die zijn ingesproken door beroemdheden. Zo kun je onder meer in slaap vallen onder begeleiding van Stephen Fry, de Britse komiek.

Hier komt niemand minder dan Bob Ross bij. De iconische schilder, die met name populair is vanwege zijn levenswijsheden en kapsel, heeft namelijk zijn eigen verhalenreeks in de app gekregen.

→ Download Calm in Google Play (gratis)

3. Ziggo Go

Nieuwe Ziggo Go-zenders

Als je met de Ziggo Go-app naar het tabblad ‘Movies & Series (XL)’ gaat, dan vind je daar voortaan een optie om een selectie films en series te downloaden, zodat ze later zonder internetverbinding te bekijken zijn. Niet alle films en series kun je downloaden en je herkent de downloadoptie aan een nieuw knopje. Om de Download & Go-feature te gebruiken, moet je eerst je apparaat registreren via je Ziggo-account. Je kunt maximaal twee apparaten registreren.

→ Download Ziggo Go in Google Play (gratis)

4. Notion

Notitie-app Notion was geruime tijd beschikbaar voor iOS, maar is er sinds kort ook voor Android. Het is een applicatie die zich onderscheidt door de combinatie van handige features en de opvallend simpele interface. Notion is er in de basis voor notities, maar kun je ook gebruiken om bijvoorbeeld to-do’s en boodschappenlijstjes op te stellen. Het is zelfs mogelijk om je aantekeningen en notities te verzamelen en om te toveren tot een soort wiki.

Je kunt gemakkelijk een enkele notitie ombouwen tot een lijstje, en daar allerlei zaken aan toevoegen. Die verschijnen als blokjes (met bijvoorbeeld afvinklijstjes) onder elkaar, zodat het bijvoorbeeld makkelijk wordt om al je taken, boodschappen en andere to-do’s op een enkele pagina kwijt te kunnen.

→ Download Notion in Google Play (gratis)

5. FotMob World Cup

Precies zien hoe vaak Neymar al gescoord heeft, hoeveel balbezit de Belgen hebben en wat de tussenstanden zijn in alle wedstrijden? Haal je hart op met FotMob. Deze app heeft livescores, tabellen met alle standen en uitgebreide statistieken voor elke wedstrijd.

Bovendien is FotMob helemaal gratis. Je kunt er niet alleen alle WK 2018-statistieken checken, maar als het nieuwe voetbalseizoen straks weer begint, staan ook de Eredivisie en Champions League er weer in. Stel je favoriete teams samen en volg het laatste nieuws en de mooiste video’s op de voet met FotMob.

Download FotMob in Google Play (gratis)

6. WallpapersCraft

We zijn de hele dag bezig met onze smartphone. Waarschijnlijk kijk je daardoor vaker naar je achtergrond dan je doorhebt. Waarom zou je dan niet een fraaie afbeelding selecteren? WallpapersCraft helpt je daarbij, en doet dat op een speciale manier.  Een unieke functie is het feit dat de aangeboden achtergronden op maat gemaakt zijn. Bij het opstarten van de app kijkt hij welk toestel je gebruikt, en biedt enkel foto’s aan die goed uitkomen bij de resolutie en verhouding van het scherm.

→ Download WallpapersCraft in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu