De 8 beste Android-apps in Google Play van week 3 – 2017

Wouter Nijsen
22 januari 2017, 15:30
6 min leestijd
De 8 beste Android-apps in Google Play van week 3 – 2017

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 3

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week kun je aan de slag met de multifunctionele chat-app Disa, A Friendly en een app om je notificaties mee aan te passen. Lees gauw verder!

1. Disa

Disa

Disa functioneert als een hub voor meerdere berichtendiensten. Vanuit de app kun je chatten via sms, Facebook Messenger of WhatsApp. Via de Google+-pagina van Disa zijn daarnaast plugins te downloaden voor andere diensten. Deze bevinden zich vaak nog wel in een testfase, maar als je niet schrikt van een paar bugs kun je op deze manier bijvoorbeeld Telegram-ondersteuning aan de app toevoegen.

Volgens de ontwikkelaars bevindt Disa zich nog in de bètafase. Dat betekent dat de app officieel nog in ontwikkeling is en dat er op sommige plekken nog fouten in de app kunnen zitten. Ook plugins voor nieuwe diensten in de app zijn niet altijd even stabiel. Op termijn kunnen ook desktopgebruikers met Disa aan de slag. De app werkt al wel met de meeste Android-tablets, al worden nog niet alle resoluties even goed ondersteund.

Download Disa in Google Play (gratis)

2. SystemPanel2

Zolang alles naar behoren werkt op je smartphone, heb je er geen omkijken naar. Maar als apps plotseling gaan haperen of als de accuduur terugloopt, dan is het wel zo handig om even in de hardware te duiken. Dat kan met SystemPanel 2. Deze app vertelt je alles over je chipset, de accuduur, de netwerkchip en de vele andere onderdelen in je smartphone.

Zo kun je bijvoorbeeld checken of één app een wel erg grote impact heeft op je accuduur, of dat de processor vooral ’s ochtends wel erg zwaar belast wordt. SystemPanel 2 geeft namelijk niet alleen de informatie van dat moment weer, maar toont ook wat zich de afgelopen uren op je smartphone heeft afgespeeld.

Download SystemPanel 2 in Google Play (gratis)

3. WhatsApp

whatsapp

Google introduceerde eind vorig jaar Android 7.0, waarmee het onder andere forse aanpassingen maakt in hoe de notificaties getoond worden. Meerdere berichten van dezelfde apps werden automatisch gegroepeerd, maar konden met een enkele swipe uitgeklapt worden voor een vollediger overzicht. Het overgrote deel van de populaire berichtendiensten bood binnen korte tijd ondersteuning voor de nieuwe notificaties. Er was tot voor kort echter één significante afwezige: WhatsApp.

WhatsApp-versie 2.17.13 lost dat probleem eindelijk op. Beschik je over een smartphone met Android 7.0 of 7.1, dan komen je notificaties volgens de nieuwe stijl binnen. Standaard krijg je nog steeds één gebundelde blik op het laatst binnengekomen bericht in elk gesprek. Met één swipe worden de verschillende gesprekken uitgesplitst. Met nog een veeg zie je meerdere berichten, én duikt ook het Quick Reply-venster op.

Download WhatsApp in Google Play (gratis)

4. A Better Camera

A Better Camera is één van de meest complete camera-apps in de Play Store van het moment. De app is uitgerust met alle pro-opties die je zou verwachten op een smartphone. Je kunt foto’s in raw-formaat schieten, de witbalans aanpassen en panorama’s van tot wel 100 megapixel schieten. Daarnaast kun je de focus op verschillende punten in je afbeelding aanpassen en de sluitersnelheid aanpassen.

Ook op videogebied is A Better Camera uitgerust met handige functies. Tijdens het filmen kun je handmatig de focus, belichting en witbalans aanpassen. Daarnaast biedt de app hdr tijdens het opnemen van video, iets wat niet alle camera-apps kunnen. Het voordeel hiervan is dat de belichting van je video gelijkmatiger overkomt.

Download A Better Camera in Google Play (gratis)

5. Google Allo

allo

In versie 5.0 van Google Allo lijkt op het eerste gezicht maar weinig veranderd te zijn. De enige grote toevoeging is ondersteuning voor Chrome Custom Tabs. Dat bekent dat linkjes die je in een gesprek opent nu in Allo zelf getoond worden. Hiervoor wordt een in-app browser gebruikt die uit dezelfde technologie bestaat als Google Chrome. In de instellingen van Allo kun je Custom Tabs uitzetten als je liever je eigen browser gebruikt.

Onder de motorkap zit er meer verstopt in de update voor Allo. Google werkt aan een feature waarbij je een eigen stickerpakket kunt maken met jouw selfie. Volgens tekst die in het apk-bestand gevonden is hoef je maar één foto te maken, waarna Google automatisch een reeks stickers maakt op basis van jouw gezicht met een speciaal algoritme.

Download Google Allo in Google Play (gratis)

6. Friendly for Facebook

Friendly for Facebook

Friendly for Facebook combineert de functionaliteit van zowel Facebook als Facebook Messenger en biedt een reeks instellingen waarmee je je mobiele ervaring aan je eigen voorkeuren kunt aanpassen. De app is geoptimaliseerd om zo min mogelijk stroom te gebruiken, terwijl er qua functies vooral geïnvesteerd is in het bieden van zo veel mogelijk controle over wat je te zien krijgt op Facebook.

Met Friendly heb je meer opties om je tijdlijn naar eigen inzicht vorm te geven. Met de ingebouwde filters kun je niet alleen advertenties uit je feed weghalen, maar ook berichten met specifieke sleutelwoorden. Hiermee kun je bijvoorbeeld voorkomen dat politieke berichten in je tijdlijn terechtkomen. Friendly kan ook je tijdlijn chronologisch sorteren en de app beveiligd houden met je vingerafdrukscanner.

Download Friendly for Facebook in Google Play (gratis)

7. FastKey Launcher

FastKey Launcher

FastKey Launcher is een app die je homescreen vervangt, maar een net wat andere insteek heeft dan de gemiddelde launcher-apps. De nadruk ligt bij deze app op de zoekfunctie zo toegankelijk en direct mogelijk maken. Om ervoor te zorgen dat je op ieder moment kunt zoeken staat er op continu een toetsenbord op je homescreen.

Door op het toetsenbord tekst in te voeren, kun je direct zoeken tussen de apps en contactpersonen op je smartphone. De apps die je het meest gebruikt verschijnen vooraan in de zoekresultaten. Daarnaast kun je boven en onder het toetsenbord snelkoppelingen neerzetten voor je meestgebruikte apps, net zoals in iedere andere launcher. Als je naar contactpersonen zoekt kun je die persoon meteen bellen.

Download FastKey Launcher in Google Play (gratis)

8. Dingless

Notificaties zijn één van de belangrijkste onderdelen van elke smartphone. Toch kan het regelmatig gebeuren dat ze wat overweldigend zijn, omdat de berichten maar blijven binnenstromen. Vaak heb je dan maar één optie: het toestel volledig op stil zetten, of specifieke apps uitsluiten van notificaties. Dat is echter minder handig als je het aantal notificaties vooral wil terugdringen, in plaats van ze volledig stop te zetten. Daarvoor is er nu Dingless, een app die je verregaande controle over je notificaties biedt.

Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat je telefoon niet trilt of geen geluid maakt voor elke notificatie die binnenkomt terwijl je toestel aan staat. Immers, als je toestel in gebruik is zie je zelf ook wel wat er binnenkomt, dan heb je geen extra geluiden en trillingen nodig. Zodra je toestel op stand-by staat, zijn de extra opties weer terug.

Download Dingless in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu