Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

De 4 beste Android-apps in Google Play van week 8 – 2018

Rick van der Veer
25 februari 2018, 12:24
3 min leestijd
De 4 beste Android-apps in Google Play van week 8 – 2018

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De 4 beste Android-apps van week 8

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week ga je aan de slag met de privacyvriendelijke StartPage-app, de Autofill-update voor LastPass en op de vuist met andere spelers in Street Fighter IV Champion Edition.

1. LastPass

Goed nieuws voor alle LastPass-gebruikers: de nieuwste update voegt eindelijk automatisch aanvullen toe. Ook wel bekend als ‘Autofill’, zorgt deze functie ervoor dat je wachtwoordmanager vanzelf je gegevens invoert als je op een inlogscherm terecht komt waar de app jouw wachtwoord van heeft opgeslagen. Het is één van de nieuwe toevoegingen van Android 8.0.

Met de ondersteuning voor Autofill is LastPass voor alles voorbereid. Wel werkt de functie enkel met Oreo en deze versie van Android draait nog op weinig toestellen. LastPass moest overigens snel aan deze functie werken, omdat Google dreigde de app uit Play Store te verwijderen. Dat komt omdat de app gebruik maakte van de toegankelijkheidsopties van Android.

Download LastPass in Google Play (gratis)

2. Google

Met de nieuwste versie van de Google-app kun je screenshots bewerken. Als je binnen de Google-app een schermafbeelding maakt, kun je ervoor kiezen om deze te bewerken of direct te delen. Handig voor als je een zoekresultaat wil delen, maar ook om bijvoorbeeld een nieuwsartikel of weerbericht te delen.

Nadat je een schermafbeelding hebt gemaakt, krijg je de keuze om ‘m te delen of te bewerken. Kies je voor ‘bewerken’, dan opent een simpele editor. Hiermee kun je niet alleen op de afbeelding tekenen, maar ook bepaalde delen uitsnijden of weggummen. Door op het vinkje in het midden te tikken, wordt de afbeelding in je Screenshots-map opgeslagen. Vervolgens opent het Delen-menu, vanaf waar je je screenshot meteen kunt versturen.

Download de Google-app in Google Play (gratis)

3. Street Fighter IV Champion Edition

beste Android-apps

Street Fighter is het welbekende vechtspel op gameconsoles, en is nu ook speelbaar op Android. De besturing van het spel is geoptimaliseerd voor touchscreens, met verschillende spelmodi voor zowel gevorderde als beginnende spelers. Onder deze spelmodi valt ook een verhaalmodus. Goed om te weten is dat er ook een multiplayer-modus is, waarin je met spelers wereldwijd het gevecht kunt aangaan.

Android-gebruikers kunnen bovendien met Dan spelen, een karakter dat exclusief op Android te vinden is. In de gratis versie kun je met één karakter spelen in één spelmodus. Voor 5,49 euro ontgrendel je de rest van het spel.

Download Street Fighter IV Champion Edition in Google Play (gratis)

4. StartPage

beste Android-apps

Sommige privacyvriendelijke zoekmachines werken met unieke algoritmen. Hierdoor krijg je andere zoekresultaten dan die je bij Google zou krijgen. Precies dat probleem ‘lost’ StartPage op. Deze zoekmachine toont namelijk precies dezelfde resultaten als Google, maar dan zonder de schadelijke bijwerkingen voor je privacy. Zo wordt je geschiedenis niet bijgehouden en kun je gebruikmaken van de proxymodus.

Wanneer je deze optie in de zoekresultaten aantikt, worden je gegevens versleuteld op de website die je bezoekt. Zo weet deze website niet via welke zoekterm je bij hen terechtgekomen bent. Ook je ip-adres wordt achterwege gelaten. Bovendien is het bedrijf in Nederland gevestigd, waardoor je gegevens in theorie veiliger zijn dan bij een partij uit de Verenigde Staten. Dankzij de proxymodus is StartPage echter wel beduidend trager dan andere zoekmachines.

Download StartPage in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu