CyanogenMod Installer verwijderd uit Play Store na klacht Google

Gijs Ettes
28 november 2013, 8:16
1 min leestijd
CyanogenMod Installer verwijderd uit Play Store na klacht Google
CyanogenMod Installer verwijderd

CyanogenMod Installer, een app die gebruikers helpt met de installatie van de alternatieve softwareversie CyanogenMod, is door de makers vrijwillig uit de Play Store gehaald. Het team achter de software heeft CyanogenMod Installer verwijderd na een claim van Google dat deze de algemene voorwaarden van Google Play schond.

Het CyanogenMod-team heeft dit bekendgemaakt via de eigen website, waar de app overigens nog gewoon is te downloaden. CyanogenMod Installer maakt het vervangen van je huidige versie van Android door CyanogenMod simpel; De app helpt bij het instellen van je Android-toestel waarna de Windows-software de verdere installatie overneemt.

Lees verder na de advertentie.

CyanogenMod Installer verwijderd

Volgens Google kan de CyanogenMod Installer zelf geen kwaad, maar zet het gebruikers aan om bepaalde handelingen uit te voeren waarmee ze hun garantie kunnen kwijtraken. Volgens Google strookt dat niet met de algemene voorwaarden.

De makers geven zelf aan dat CyanogenMod Installer al honderden keren is gedownload en dat er vraag is naar dergelijke apps bij Android-gebruikers. Via de app-stores van Amazon en Samsung willen ze de software als nog aan de man brengen.

→ Lees meer over CyanogenMod is ons uitgebreide uitlegartikel!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu