Dropbox update brengt eindelijk mooi app-icoon en vernieuwde folder-iconen

Redactie
8 april 2014, 12:01
1 min leestijd
Dropbox update brengt eindelijk mooi app-icoon en vernieuwde folder-iconen
Dropbox update

Door de laatste Dropbox update krijgen gebruikers van de cloudopslagdienst eindelijk weer een mooi app-icoon. Sinds enkele maanden gebruikt Dropbox namelijk een wit app-icoon dat het mooie blauwe folder-icoon verving. Gelukkig heeft Dropbox eenzelfde blauw icoon in het leven geroepen voor zijn laatste update, waardoor je Dropbox weer een prominente plek op je homescreen kunt geven.

Daarnaast is ook de interface van de Android-app aangepast. Zo zijn de folders lichter en en hebben ze een ‘flat design’. Hierdoor oogt de app net even wat strakker dan de vorige versie.

Lees verder na de advertentie.

Dropbox update: wat nog meer?

Door de Dropbox update kunnen gebruikers ook via de app een computer aan hun Dropbox koppelen. Je kiest deze functie in de app, gaat naar een speciale url en met de camera van je smartphone scan je een Dropbox-logo dat bestaat uit qr-codes. Vervolgens wordt er automatisch een Dropbox-installeren gedownload waarbij je niet hoeft in te loggen. Binnen enkele seconden staat Dropbox op je computer geïnstalleerd.

Verder heeft Dropbox ook een belangrijke bugfix doorgevoerd waardoor apps van derden ook weer toegang tot de cloudopslagdienst kunnen krijgen.

Lees meer over Dropbox

Download

Dropbox is gratis te downloaden voor apparaten met Android-versie 3.0 en hoger.

Download: Dropbox (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu