Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Facebook komt met Instagram-video’s

Gijs Ettes
20 juni 2013, 19:59
1 min leestijd
Facebook komt met Instagram-video’s
instagram android

Facebook heeft donderdagavond zijn eigen videodienst onthuld. De update voor Instagram laat gebruikers video’s opnemen van maximaal vijftien seconden.

Hiermee gaat Facebook uiteraard de directe concurrentie aan met videodienst Vine.

De al eerder verwachte Instagram-video’s worden op dezelfde manier genomen als bij het nemen van een foto. Hierna kunnen gebruikers kiezen uit dertien filters.

Lees verder na de advertentie.

Instagram-video

Het is tevens mogelijk om uit de geschoten clips een coverfoto te kiezen en om bepaalde stukjes uit je video naderhand te verwijderen. Instagram-video’s zijn via de Instagram-app voor Android en iOS te maken. Het bekijken van het resultaat gaat natuurlijk ook via het web.

Instagram werd in april 2012 voor maar liefst 1 miljard dollar overgenomen door Facebook en kent maandelijk 130 miljoen actieve gebruikers. Deze flinke gebruikersgroep gaat Facebook nu dus inzetten om de concurrentie met de door Twitter overgenomen dienst Vine aan te gaan.

De Instagram-app is inmiddels bijgewerkt voor Android en iOS-gebruikers. Zie bijvoorbeeld een eerste Instagram-filmpje van iPhoned-redacteur Tom Omes.

Alles uit Facebook halen?

Check dan onze grote special over Facebook Android, met allemaal tips en alles wat je moet weten over de app. Of lees onze laatste nieuwsberichten over Facebook.

Download: Instagram (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu