Facebook stroomlijnt interface van Messenger-app
Facebook Messenger

Facebook Messenger

Gratis

Onze score

8

Goed nieuws voor fervente gebruikers van Facebook Messenger. De app krijgt een gestroomlijndere interface die je makkelijker laat navigeren binnen de app.

Facebook Messenger interface op de schop

Het is inmiddels drie jaar geleden dat Facebook de keuze maakte om Messenger los te koppelen van zijn reguliere app. De afgelopen tijd is de aparte chat-app uitgebreid met diverse functies, waaronder (video)groepsgesprekken, games en Snapchat-achtige filters. Het grote aantal toevoegingen maakt Facebook Messenger veelzijdig, maar ook rommelig. De iets aangepaste interface moet daar verandering in brengen.

Het homescreen van Messenger bevat nog steeds alle bekende functies, maar tabbladen boven de inbox moeten het eenvoudiger maken om te schakelen tussen (nieuwe) berichten, actieve gebruikers waarmee je kunt chatten en groepsconversaties. De balk onderaan bevat snelkoppelingen naar Start, Oproepen, de camera, Personen en Games. Een rood bolletje bij de knoppen duidt op een nieuwe melding. Op een later moment wordt ook de nieuwe Discover-functie toegevoegd aan de balk. Hiermee kun je straks nieuwe Facebook-vrienden zoeken.

De licht aangepaste Facebook Messenger-interface wordt nog deze week uitgerold naar alle gebruikers van de iOS- en Android-versie. Mogelijk kun je er al direct mee aan de slag. Vind je de reguliere Messenger-app nog steeds te druk, dan kun je overwegen om Facebook Messenger Lite te installeren. Dit is een kleinere en lichtere variant die zuiniger omgaat met je data.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Lees het laatste nieuws over Facebook

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.