De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Hoe Facebook Messenger meer op WhatsApp gaat lijken

Gijs Ettes
25 juni 2015, 9:15
2 min leestijd
Hoe Facebook Messenger meer op WhatsApp gaat lijken

Vanaf nu is het ook mogelijk om Facebook Messenger te gebruiken als je niet de beschikking hebt over een Facebook-account. Althans, als je in de VS, Canada, Peru of Venezuela woont.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Messenger zonder Facebook

messenger zonder facebook

In die landen heeft Facebook de optie uitgerold om gebruik te maken van Messenger door alleen je naam, telefoonnummer en een foto op te geven. Op het welkomstscherm van de app kun je op ‘Niet op Facebook?’ klikken en vervolgens toch chatten met je vrienden gebruikmaken van het Messenger-platform (en al dan niet een Facebook-account hebben). Wanneer dit ook in Nederland en België mogelijk wordt, is niet bekend.

Facebook Messenger begint steeds meer een apart platform te worden dat de kant van WhatsApp op gaat. Die chatdienst is immers ook zonder apart account te gebruiken: het enige wat je hoeft te doen is een telefoonnummer en wat aanvullende gegevens in te voeren. Qua functionaliteit zijn de chatdiensten ook vrijwel inwisselbaar.

Bij concurrent Telegram heb je helemaal geen telefoonnummer nodig en kun je een gebruikersnaam kiezen waarmee anderen je kunnen vinden. Op die manier kun je relatief anoniem blijven. Facebook lijkt er juist een sport van te maken om zoveel mogelijk gebruikers en telefoonnummers te verzamelen, om zo onder meer het actieve gebruik van zijn platform op te krikken.

Chatten zonder Facebook Messenger te gebruiken

Op Android heb je sinds de laatste versies van de Facebook-app overigens niet meer de verplichting om te chatten via de aparte Facebook Messenger-app. Als je Facebook hebt geüpdatet (dat kan via `Google Play-app > Menu rechtsboven > Mijn apps > Alles updaten`), dan kun je in de app zelf op het spraakwolkje bovenaan drukken om de chatfunctie te openen.

Een ander alternatief is Facebook Lite, een lichtere versie van de app die minder processorkracht en opslagruimte vereist.  Wil je helemaal geen apps gebruiken, dan kun je Facebook (Messenger) ook via het web benaderen door in Chrome naar facebook.com te gaan.

Het laatste nieuws over Facebook

Bron: Facebook
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu