Met GlassWire hou je je datagebruik nauwlettend in de gaten

Rick van der Veer
21 september 2017, 14:14
1 min leestijd
Met GlassWire hou je je datagebruik nauwlettend in de gaten

Android biedt je al een overzicht van apps die data verbruiken op je smartphone. Met GlassWire krijg je hier meer inzicht in, en kun je bovendien in realtime zien welke apps er het meeste data verstoken.

Lees verder na de advertentie.

GlassWire

GlassWire helpt je met het in de gaten houden van het gegevensverbruik van je Android-smartphone. De app laat niet alleen zien welke apps er gedurende de maand data hebben gebruikt, maar ook welke apps op een gegeven moment verbinding met het internet leggen. Deze gegevens worden bovendien live geüpdatet, ook als je het overzicht van de maand aan het bekijken bent.

Eén van de voordelen van de applicatie is dat je apps in de gaten kunt houden via notificaties. Zonder de instellingen te veranderen, geeft GlassWire je automatisch een melding als een app voor het eerst verbinding met het internet maakt. Je kunt ook aangeven dat je alleen voor een paar specifieke apps een notificatie wil ontvangen, of de notificaties in zijn geheel uitschakelen.

GlassWire laat je verbruik daarnaast exacter zien dan standaard Android. Zo zie je niet alleen hoeveel data je op wifi en mobiel apart hebt verbruikt, maar ook het verschil tussen down- en upload. Zie je dus dat een verdachte app overmatig veel data het internet opstuurt, kan het de moeite waard zijn eens te kijken wat er precies gaande is.

Lees ook: in 3 stappen een datalimiet instellen op Android

GlassWire downloaden

GlassWire is gratis te downloaden uit de Play Store via onderstaande link. Om de app te kunnen gebruiken heb je minimaal Android 4.4 nodig, en enkele megabytes aan opslagruimte. De app bevat geen advertenties, en biedt geen verdere in-app-aankopen.

Download GlassWire in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu