Google Foto’s maakt nu back-up bij slechte internetverbinding

Erwin Vogelaar
23 maart 2017, 11:48
2 min leestijd
Google Foto’s maakt nu back-up bij slechte internetverbinding

Google Foto’s heeft een fijne nieuwe functie gekregen. De app maakt nu ook een back-up als je een slechte internetverbinding hebt. Hier heeft Google een slim trucje voor bedacht.

Lees verder na de advertentie.

Google Foto’s back-up

Met Google Foto’s kun je nooit je gemaakte kiekjes kwijtraken, want ze staan altijd veilig in de cloud opgeslagen. Tenminste, als ze daar naartoe zijn geüpload. Heb je enkel een 2G-verbinding tot je beschikking, dan ben je de klos als er iets met je toestel gebeurt of de ruimte op is. Hier heeft Google nu wat op bedacht, zodat je altijd een versie van je foto’s kunt terugvinden in de cloud.

De truc is dat Google Foto’s eerst een kleinere preview van de afbeelding uploadt, als je toestel op 2G zit. Deze kun je alvast delen met bijvoorbeeld familie en vrienden. De previews zijn uiteraard niet van uitstekende kwaliteit, maar moeten volgens Google er nog steeds prima uitzien op een smartphone. Zodra je verbinding maakt met een stabielere internetverbinding, zoals wifi, dan zullen de afbeeldingen in hoge resolutie geüpload worden en de previews vervangen. De link naar de foto’s die je eerder gedeeld hebt, zullen vanaf dan de foto’s in hoge kwaliteit tonen.

google foto's-backup

Google wordt steeds beter in het zo licht mogelijk maken van afbeelding. Recentelijk heeft het bedrijf een nieuw open source algoritme onthuld, waarmee jpeg-bestanden maar liefst 35 procent minder ruimte in beslag nemen met nauwelijks kwaliteitsverlies. Dit is ook de reden waarom Google het voor elkaar krijgt om de previews er redelijk uit te laten zien bij het opslaan in de cloud. Vanaf nu zal Google Foto’s ook bovenin de app laten zien of je foto’s nog geüpload worden. Staat alles in de cloud, dan staat er een icoontje van een wolkje met een vinkje.

Google Foto’s downloaden

De nieuwste versie van Google Foto’s is gratis te downloaden via onderstaande link.

Download Google Foto’s in Google Play (gratis)

Bron: 9tot5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu