De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google voegt chatfunctie toe aan Google Foto’s: zo werkt het

Michel van 't Klaphek
4 december 2019, 10:41
2 min leestijd
Google voegt chatfunctie toe aan Google Foto’s: zo werkt het

Vanaf volgende week is het mogelijk om in Google Foto’s met familie en vrienden te chatten. Ook kun je privé foto’s met elkaar delen. Het werkt heel simpel.

Lees verder na de advertentie.

Chatten in Google Foto’s binnenkort mogelijk

Google rolt aan de lopende band nieuwe functies voor Foto’s toe. Nadat je sinds vorige week handmatig vrienden en kennissen kunt taggen, is het straks ook mogelijk om met elkaar te kletsen. Google brengt de update vanaf volgende week uit voor zowel Android- als iOS-gebruikers, zodat je met al je vrienden kunt chatten. Zodra je de nieuwste versie van Google Foto’s draait, volg je de stappen hieronder.

  1. Open Google Foto’s en tik op een kiekje die je wil delen;
  2. Druk op de deelknop linksonder in het scherm;
  3. Kies een van de contacten uit de bovenste rij;
  4. Zodra je op de foto tikt wordt het plaatje verzonden naar de door jouw gekozen persoon.
google foto's chatten gif verkleind

Hierbij kun je ook direct een berichtje typen. Heb je per ongeluk de verkeerde foto bijgevoegd? Geen paniek! De foto, en eventueel het berichtje, worden pas verzonden als je op de blauwe verzendknop drukt. Je hebt dus altijd de kans om fouten te verbeteren. De chatfunctie is alleen voor jou en de ontvanger in te zien. Berichten zijn en blijven dus privé.

Via een omweg was het al langer mogelijk om in Google Foto’s te chatten. Om dit voor elkaar te krijgen, tik je tijdens stap drie uit bovenstaand schema niet op een contact, maar op ‘Nieuwe groep’, de knop helemaal links. Vervolgens maak je maar één persoon deel van deze groep. In het persbericht schrijft Google dat het regelmatig van klanten heeft gehoord dat dit praktischer kon. Vandaar dat de app is geüpdatet.

→ Download Google Foto’s in de Play Store (gratis)

Meer over Google Foto’s

Google Foto’s is een ontzettend populaire foto-app. Dit is ook logisch, want de applicatie heeft veel handige functies en mogelijkheden, maar voelt toch simpel aan. Check ons overzicht van Google Foto’s-tips om een goede start te maken. Hierin leggen we onder meer uit hoe je een back-up maakt door te synchroniseren met je pc. Ook kun je sinds kort op afbeeldingen tekenen en schrijven.

Bron: Google Blog
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu