Google Foto’s-update: makkelijker delen, meer automatische video’s

Thomas Haenen
20 september 2016, 15:15
2 min leestijd
Google Foto’s-update: makkelijker delen, meer automatische video’s

Google Foto’s laat je makkelijker je foto’s delen met een update die vanaf vandaag wordt uitgerold. Ook zijn er nieuwe opties om je foto’s om te toveren tot video’s.

Lees verder na de advertentie.

Google Foto’s delen-update

Met het vernieuwde Google Foto’s wordt het een stuk makkelijker om je foto’s direct met vrienden, familie of collega’s te delen. Druk je straks op de Deel-knop, dan krijg je direct contactpersonen in beeld. Ben je bevriend met ze via Foto’s, dan krijgen ze een notificatie dat er een foto gedeeld wordt. Ook andere mensen uit je contactenlijst kun je direct via de mail of sms voorzien van een linkje naar de foto of het album dat je probeert te delen.

Voorheen koos je via het Deel-menu voor een app om mee te delen, waarna je in die app op zoek ging naar andere contactpersoon. Bovendien werd de gedeelde foto vaak als bijlage toegevoegd, waardoor je bij grotere foto’s soms langere tijd moest wachten om te uploaden. De app stuurt nu een directe link naar de afbeelding waardoor een bericht vrijwel direct verzonden kan worden.

Daarnaast worden de automatische video’s van Google Foto’s verbeterd. De app probeert nu al automatisch verschillende foto’s die je op één dag of op één locatie maakt te verzamelen en van muziek en verschillende effecten te voorzien. Zo heb je zonder veel moeite een overzicht van je verjaardagsfeestje of een vakantie in videovorm.

Met de update worden de automatische video’s echter nog een stukje slimmer. De beelden zijn straks niet alleen gebaseerd op recente foto’s die je hebt geüpload, maar gebouwd rondom speciale concepten. Google geeft alvast één voorbeeld, met een video van een opgroeiend kind.

De ingebouwde gezichtsherkenning van Google Foto’s zorgt ervoor dat alle foto’s van dezelfde persoon herkend worden, waarna de app ervoor zorgt dat je foto’s van verschillende momenten verzameld worden. Google zegt de komende week nog verschillende andere concepten voor automatische video’s uit te rollen.

Google Foto’s downloaden

Google Foto’s wordt standaard meegeleverd met de meeste Android-smartphones, maar is eventueel gratis te downloaden via onderstaande link. De app werkt op vrijwel elke versie van Android en vereist slechts enkele MB’s opslagruimte.

Download Google Foto’s in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu