Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google Foto’s kan nu afbeeldingen in een diavoorstelling tonen

Jarno Stinissen
17 juni 2016, 9:34
2 min leestijd
Google Foto’s kan nu afbeeldingen in een diavoorstelling tonen

Wil je graag allerlei fotoalbums laten zien van Google Foto’s, maar is het handmatig doorspoelen te veel werk? Dan is de nieuwe Google Foto’s diavoorstelling-feature echt iets voor jou.

Lees verder na de advertentie.

Google Foto’s diavoorstelling

Google Foto’s beschikt inmiddels over 13,7 petabytes (13.700 terabytes) aan opgeslagen afbeeldingen. Dat is niet zo gek, want de fotodienst van Google blijft zich voortdurend vernieuwen. In de nieuwste versie van Google Foto’s is het mogelijk om je favoriete foto’s of albums te tonen in een diavoorstelling, waardoor handmatig door je albums swipen tot de verleden tijd behoort.

Google Foto's diavoorstelling

Wil je een Google Foto’s diavoorstelling starten, ga dan naar het album of de afbeeldingen die je wilt laten zien. Tik eenmaal op de eerste afbeelding en druk op het ‘Meer’-knopje in de rechterbovenhoek (de drie puntjes). In de nieuwste versie van de populaire fotodienst vind je nu het kopje ‘Diavoorstelling’ terug.

Maak je gebruik van de webversie, ga dan ook naar de afbeelding van de selectie die je wilt laten zien. Rechtsboven vind je dezelfde knop om een diavoorstelling te starten. Google raadt aan om een Chromecast aan te sluiten op je tv, zodat je al je vrienden op een groot scherm je mooiste foto’s kunt tonen.

De feature om een Google Foto’s diavoorstelling te starten is de zoveelste vernieuwing van de populaire fotodienst. Het is sinds kort ook mogelijk om te reageren op gedeelde Google Foto’s albums en losse foto’s, waardoor de app een stuk meer begint te lijken op een sociale dienst.

Ook is er recent een zoekbalk toegevoegd om gebruikers te vinden en kun je apparaatmappen hernoemen of verwijderen. Door alle nieuwe features moet Google Foto’s opgewassen zijn om de concurrentiestrijd aan te gaan met Facebook Moments, een soortgelijke app die gebruikmaakt van Facebook.

Lees ook: De 8 beste mogelijkheden van Google Foto`s

Google Foto’s downloaden

De nieuwste versie van Google Foto`s is gratis te downloaden via onderstaande. Je hebt minimaal Android 4.0 nodig om de app te gebruiken.

Download Google Foto’s in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu