Download: Google Go is de beste zoek-app voor zuinige Android-gebruikers

Thomas Haenen
21 augustus 2019, 8:55
2 min leestijd
Download: Google Go is de beste zoek-app voor zuinige Android-gebruikers

Met Google Go heb je alle informatie op het internet binnen handbereik, maar verbruik je veel minder mobiele data. De app was oorspronkelijk bedoeld voor opkomende landen, maar is nu wereldwijd beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

Nu ook Google Go downloaden in Nederland

Google Go is een aangepaste versie van de Google-app, gebouwd voor goedkopere Android-smartphones. De app werkt soepeltjes op zwakkere hardware en verbruikt minder mobiele data dan zijn grote broer. Sinds 2017 is de app beschikbaar op Android Go-toestellen in opkomende landen zoals India. Vanaf nu kan iedereen ‘m in de Play Store downloaden.

Open je de app voor het eerst, dan krijg je een homescreen met snelkoppelingen naar verschillende andere web-apps die ook minder data verbruiken. Denk niet alleen aan Google-diensten als YouTube en de Google Assistent, maar ook Facebook, Twitter en Wikipedia.

Minder data, meer opslagruimte

Een groot voordeel van Go is dat de app zo min mogelijk data verbruikt. Zelfs als je zeer traag internet hebt, krijg je nog snel zoekresultaten in beeld. Om dat te bereiken zijn er een paar kleine compromissen gemaakt: gif-afbeeldingen bewegen bijvoorbeeld standaard niet, en de zoekresultaten zijn iets minder visueel dan als je met de ‘gewone’ Google-app zoekt.

Daarnaast vereist Google Go een stuk minder opslagruimte. Het installatiebestand is minder dan 8MB. Zelfs op de allergoedkoopste smartphones met 8GB opslagruimte of minder is er wel een plekje voor Google Go te vinden.

Onlangs is de app nog voorzien van verschillende nieuwe functie, waaronder integratie met Google Lens. Met Lens kan Google Go tekst herkennen en voorlezen of vertalen. Individuele woorden worden op het scherm geel getoond terwijl ze voorgelezen worden, zodat je weet wat de app precies opleest. Google zegt met de app honderden miljoenen gebruikers te willen bereiken in opkomende landen, die niet of nauwelijks kunnen lezen.

Download Google Go

Ben je al tevreden met de gewone Google-app, dan kun je die natuurlijk ook blijven gebruiken. Wil je toch eens de Go-versie uitproberen, download de app dan via onderstaande link naar de Play Store.

Download Google Go in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu