Zo bestel je een Uber-rit vanuit Google Maps

Erwin Vogelaar
12 januari 2017, 20:02
2 min leestijd
Zo bestel je een Uber-rit vanuit Google Maps

Met de nieuwe Google Maps Uber-update, kun je auto’s direct bestellen, volgen en betalen zonder de Uber-app te installeren.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps Uber

Vanuit Google Maps kun je naast wandelroutes, autoroutes en informatie over openbaar vervoer ook kiezen voor een taxi-dienst zoals Uber. Tenminste, als er Uber-auto’s beschikbaar zijn in je omgeving. Wil je een auto bestellen, dan word je echter uit Google Maps geslingerd en regelrecht naar de Uber-app gestuurd. Dit is met de nieuwe update van Google Maps niet meer nodig, want je bestelt, volgt en betaalt direct vanuit Google’s kaarten-app.

google maps uber

Als je kiest voor het vinden van een taxi-dienst, door bij het aangeven van je bestemming te tikken op het figuurtje dat z’n hand omhoog houdt, dan krijg je niet meer een lijst met opties. In plaats daarvan krijg je een kaart van je omgeving te zien met de beschikbare auto’s en daaronder een carousel met je opties en bijhorende prijzen. Kies de Uber die je wil en vraag deze direct vanuit de app aan.

Je hebt dus niet meer de extra Uber-app nodig. Je kunt je gewoon inloggen met je Uber-account in Google Maps. Ook kun je vanuit Google Maps een Uber-account aanmaken mocht je deze nog niet hebben. Hoe een Uber bestellen in de praktijk werkt kun je hier in een korte YouTube-video zien.

Hoewel wij de nieuwe Google Maps-update gedownload hebben, is de functie bij ons nog niet live. Ook anderen merken dit na het downloaden van de update. Waarschijnlijk wordt de nieuwe functie via de server verder uitgerold, dus zorg er in ieder geval voor dat je versie 9.43.2 van Google Maps downloadt en dan zal de functie vanzelf actief worden.

Google Maps downloaden

Deze nieuwe versie van Google Maps is uiteraard gratis in de Play Store te downloaden via onderstaande link.

Download Google Maps in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu