Google Nieuws nu te downloaden: dit moet je weten over de app

Erwin Vogelaar
16 mei 2018, 9:04
2 min leestijd
Google Nieuws nu te downloaden: dit moet je weten over de app

Het op Google I/O 2018 aangekondigde Google Nieuws is nu beschikbaar. Dit moet je weten over deze app, waarin kunstmatige intelligentie wordt gebruik om je het laatste nieuws voor te schotelen.

Lees verder na de advertentie.

Google Nieuws verkrijgbaar in Play Store

De nieuwe Google Nieuws-app is nu te downloaden in de Play Store. De app werd tijdens I/O 2018 aangekondigd, maar had nog enkele dagen werk nodig. Het idee van de app is dat je met een oogopslag het laatste nieuws te zien krijgt, verzameld via kunstmatige intelligentie. We zetten op een rijtje wat je over de app moet weten.

Lees ook: Google I/O 2018 round-up: alle aankondigingen op een rijtje

1. Is het een compleet nieuwe app?

Ja en nee. Google Nieuws is gemaakt als compleet nieuwe app, maar wordt in de Play Store aangeboden als update voor Google Play Kiosk. In deze kiosk lag de focus op het lezen van nieuwswebsites en artikelen uit tijdschriften. In de praktijk werd de app echter niet veel gebruikt. Daarom is Google Nieuws niet alleen een redesign en nieuwe naam, maar een compleet nieuwe manier om het nieuws te verzamelen en presenteren.

2. Hoe bepaalt Google welk nieuws ik wil zien?

Na het openen van Nieuws, kijkt Google eerst naar de informatie die het bedrijf al over je heeft. Vervolgens word je gepresenteerd met nieuwtjes waarvan Google denkt dat jij het interessant vindt.

Bij sommige nieuwsgebeurtenissen probeert Google het ‘Hele verhaal’ te geven, door verschillende online bronnen bij elkaar te verzamelen. Dat herken je door het speciale icoontje van een blauw vierkantje met een rood/gele lijn ernaast.

3. Hoe werkt de app?

Na het openen van de app word je gepresenteerd met vier verschillende tabs. De eerste tab ‘Voor jou’ presenteert je met een overzicht van het weer, de vijf meest populaire artikelen van het moment en nieuws waarvan de app denkt dat jij het interessant vindt.

De tab ‘Topnieuws’ plaatst het grootste nieuws van de dag in een overzicht. Bovenin kun je kiezen tussen verschillende onderwerpen zoals ‘Nederland’, ‘Wetenschap en technologie’ en ‘Sport’.

google nieuws

In de ‘Favorieten’ tab geef je aan welke onderwerpen en bronnen je interessant vindt. Ook worden hier je opgeslagen artikelen weergegeven. In de laatste ‘Kiosk’-tab kun je browsen in specifieke publicaties of per categorie.

4. Waar download ik de app?

De app vind je via onderstaande link in de Play Store. Zie je een updateknop in plaats van een downloadknop? Dan had je Play Kiosk al op je toestel staan en hoef je dus enkel nog de update te downloaden.

Download Google Nieuws in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu