KPN brengt KPN MB Meter voor Android uit om dataverkeer te meten

Redactie
5 september 2011, 14:27
1 min leestijd
KPN brengt KPN MB Meter voor Android uit om dataverkeer te meten
kpn mb meter
kpn meter

KPN heeft vandaag een app aangekondigd, waarmee je nauwkeuriger je dataverbruik kunt meten. Ook kondigt KPN aan dat nieuwe klanten drie maanden de tijd krijgen om aan de strengere databundels te wennen. Als je de eerste drie maanden over je limiet heengaat, zal dat niet in rekening worden gebracht. De maatregel is genomen om te voorkomen dat klanten opeens een gepeperde rekening gepresenteerd krijgen. Zo worden ze in staat gesteld om hun databundel te wijzigen, als blijkt dat de gekozen bundel niet voldoet. Met een speciale app en webtool is het mogelijk om het MB-verbruik te meten.

Vanaf vandaag gaan de nieuwe mobiele tarieven van KPN in. De abonnementen spelen in op het toenemend gebruik van mobiel internet. Of beter gezegd: het is afgelopen met Fair Use Policy’s en riante databundels. T-Mobile en Vodafone voerden eerder al nieuwe tarieven in. Bij KPN is de snelheid van de abonnementen wel omhooggegaan: dataverkeer is nu mogelijk met een snelheid tot 14 Mbps, al zullen lang niet alle toestellen dat ondersteunen.
Om klanten te helpen hun dataverbruik beter af te stemmen op het abonnement heeft KPN de online KPN MB Advieswijzer ontwikkeld: een online tool om de best passende abonnementsvorm te vinden. Daarnaast is in de Android Market de KPN MB Meter verschenen, een app om het daadwerkelijke dataverkeer in de gaten te houden. Het is niet de eerste app waarmee je je dataverbruik in de gaten kunt houden: 3G Watchdog, PhoneUsage en andere apps bestaan al langer.

Lees verder na de advertentie.

Downloaden: KPN MB Meter (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu