Opnieuw klap voor WhatsApp: ook concurrent Line groeit met 2 miljoen binnen 24 uur

lineHet zit niet meer voor WhatsApp. Na de overname door Facebook en de recente langdurige storing lijkt het alsof gebruikers massaal vluchten naar andere diensten. Eerst kondigde het fijne Telegram – lees er alles over in ons uitgebreide Telegram Android-artikel – aan dat het binnen enkele dagen meer dan 800.000 nieuwe Nederlandse gebruikers kreeg, nu zegt ook de Japanse berichtendienst Line dat hun app binnen 24 uur met twee miljoen nieuwe gebruikers is gegroeid.

Line is voornamelijk populair in Azië, zoals Japan, Taiwan en Thailand. De dienst heeft 350 miljoen geregistreerde gebruikers. Bij WhatsApp ligt dit aantal nog hoger: 450 miljoen gebruikers, maar die zijn ook allemaal actief. Het is mogelijk dat het aantal geregistreerde gebruikers bij WhatsApp nog veel hoger ligt.

Line: een uitleg

Line-1Met Line krijgen gebruikers de mogelijkheid om berichten naar elkaar te versturen: denk aan tekst, foto’s, video’s, audio of je locatie. Ook is het mogelijk om, net als bij Facebook Messenger, stickers naar elkaar te versturen.

Daarnaast kunnen gebruikers gratis naar elkaar bellen met de app. Als de dataverbinding snel genoeg is, kunnen gebruikers ook videochatten met elkaar – een functie waar bijvoorbeeld Viber en Skype over beschikken. Daarmee is Line dus erg volledig qua functies, want bijvoorbeeld WhatsApp en Telegram laten gebruikers nog niet met elkaar bellen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Naast Azië is de online berichtendienst ook erg populair in Zwitserland, Spanje, Mexico en Saoedi-Arabië. Line is zelf van mening dat de plotseling stijging in het aantal gebruikers komt door de recente storing van WhatsApp, waardoor honderden miljoenen mensen niet met elkaar konden communiceren.

Oh, en een kleine disclaimer: WhatsApp groeide na de overname door Facebook ook behoorlijk, met name in de Verenigde Staten, waar de app nog niet zo groot is als in Europa.

Meer over WhatsApp

Check ook ons uitgebreide artikel: WhatsApp Android, bekijk de beste WhatsApp alternatieven of lees het laatste WhatsApp-nieuws.

Download

Line is gratis in Google Play te downloaden voor apparaten met Android-versie 2.1 en hoger.

Download: Line (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.