Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Opnieuw klap voor WhatsApp: ook concurrent Line groeit met 2 miljoen binnen 24 uur

Redactie
26 februari 2014, 13:32
2 min leestijd
Opnieuw klap voor WhatsApp: ook concurrent Line groeit met 2 miljoen binnen 24 uur
line

Het zit niet meer voor WhatsApp. Na de overname door Facebook en de recente langdurige storing lijkt het alsof gebruikers massaal vluchten naar andere diensten. Eerst kondigde het fijne Telegram – lees er alles over in ons uitgebreide Telegram Android-artikel – aan dat het binnen enkele dagen meer dan 800.000 nieuwe Nederlandse gebruikers kreeg, nu zegt ook de Japanse berichtendienst Line dat hun app binnen 24 uur met twee miljoen nieuwe gebruikers is gegroeid.

Line is voornamelijk populair in Azië, zoals Japan, Taiwan en Thailand. De dienst heeft 350 miljoen geregistreerde gebruikers. Bij WhatsApp ligt dit aantal nog hoger: 450 miljoen gebruikers, maar die zijn ook allemaal actief. Het is mogelijk dat het aantal geregistreerde gebruikers bij WhatsApp nog veel hoger ligt.

Lees verder na de advertentie.

Line: een uitleg

Line-1

Met Line krijgen gebruikers de mogelijkheid om berichten naar elkaar te versturen: denk aan tekst, foto’s, video’s, audio of je locatie. Ook is het mogelijk om, net als bij Facebook Messenger, stickers naar elkaar te versturen.

Daarnaast kunnen gebruikers gratis naar elkaar bellen met de app. Als de dataverbinding snel genoeg is, kunnen gebruikers ook videochatten met elkaar – een functie waar bijvoorbeeld Viber en Skype over beschikken. Daarmee is Line dus erg volledig qua functies, want bijvoorbeeld WhatsApp en Telegram laten gebruikers nog niet met elkaar bellen.

Naast Azië is de online berichtendienst ook erg populair in Zwitserland, Spanje, Mexico en Saoedi-Arabië. Line is zelf van mening dat de plotseling stijging in het aantal gebruikers komt door de recente storing van WhatsApp, waardoor honderden miljoenen mensen niet met elkaar konden communiceren.

Oh, en een kleine disclaimer: WhatsApp groeide na de overname door Facebook ook behoorlijk, met name in de Verenigde Staten, waar de app nog niet zo groot is als in Europa.

Meer over WhatsApp

Check ook ons uitgebreide artikel: WhatsApp Android, bekijk de beste WhatsApp alternatieven of lees het laatste WhatsApp-nieuws.

Download

Line is gratis in Google Play te downloaden voor apparaten met Android-versie 2.1 en hoger.

Download: Line (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu