De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

De 4 beste navigatie-apps voor Android

Redactie
23 mei 2015, 11:02
3 min leestijd
De 4 beste navigatie-apps voor Android

Is er een app die beter is dan Google Maps, en waarom zou je een andere navigatie-app gebruiken? Android Planet noemt de 4 beste navigatie-apps voor Android waarmee je nooit de weg kwijtraakt.

Lees verder na de advertentie.

De 4 beste navigatie-apps voor Android

1. Google Maps

googlemaps

De grote winnaar in de strijd om de beste navigatie-app.  Google Maps is de afgelopen jaren sterk verbeterd, met name voor Nederlandse en Belgische gebruikers. Veel features die al tijden beschikbaar waren in de Verenigde Staten, kunnen nu ook in Europa worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan indicatie voor welke rijstrook je moet nemen of het tonen van de juiste kleuren bij de borden.

Daarnaast werkt Google Maps samen met alle diensten van Google en is de app goed geïntegreerd in Android. Eén van de voordelen van de app is de mogelijkheid om direct een alternatieve en meestal snellere route te kiezen wanneer er een ongeluk op de route plaatsvindt. Ook worden de kaarten van Google Maps veelvuldig geüpdatet, waardoor je nooit (per ongeluk) de verkeerde afslag neemt.

Download Google Maps in Google Play (gratis)

2. Waze

waze-icon

De socialenavigatie-app Waze laat gebruikers ongelukken en andere problemen op de weg rapporteren, waardoor anderen worden gewaarschuwd. “Je kunt actief melding maken van ongevallen, politiecontroles en andere gevaren op de weg.  Ontvang meldingen op je route en vind de laagste brandstofprijzen om je heen met door de community gedeelde prijzen”, aldus Waze. In 2013 is Waze door Google overgenomen en wordt de verkeersdata van de app gedeeld met Google Maps.

Waze heeft een ander uiterlijk dan Google Maps en kan onder andere   de goedkoopste tankstations onderweg vinden,  informatie over lokale plaatsen tonen en direct naar je Facebook-contacten navigeren.

Download Waze  in Google Play (gratis)

3. HERE

here

HERE  is één van de weinige onderdelen die Microsoft niet van Nokia overnam, toen het Finse bedrijf zijn smartphoneafdeling verkocht aan de softwaregigant.  Het fijne van Nokia HERE is dat gebruikers kaarten gratis kunnen downloaden en vervolgens offline kunnen gebruiken. Zo heb je de mogelijkheid om te navigeren als je geen internetverbinding hebt.

In totaal zijn er kaarten van meer dan honderd verschillende landen op te slaan, waardoor de app ook enorm geschikt is voor reizen in het buitenland. Daarnaast ondersteunt HERE het openbaar vervoer, met  routebeschrijvingen voor de trein, bus of metro.  Verder toont de app continu verkeersinformatie en alternatieve routes zodat je sneller je bestemming bereikt.

Download HERE in Google Play (gratis)

4. TomTom GPS

tomtom-icon

TomTom GPS is een fraaie navigatie-app van het Nederlandse bedrijf dat gebruikers  75 kilometer gratis laat navigeren. Als je onbeperkt van de app gebruik wilt maken, moet je een abonnement van 19,99 euro per jaar afsluiten. Daarmee is TomTom GPS de enige betaalde app in dit lijstje, maar hij biedt dan ook wel wat extra’s ten opzichte van bovenstaande apps.

Zo kunnen gebruikers kaarten niet alleen offline opslaan en wordt er actuele verkeersinformatie getoond, ook laat de app de maximale snelheid bij een weg zien. Dat is enorm handig als je niet zeker weet of je binnen of buiten de bebouwde kom rijdt. TomTom GPS beschikt over alle kaarten van de wereld en heeft ook de beschikking over een speciaal Traffic-systeem, dat je op de hoogte houdt van files, ongelukken en flitsers.

→ Download TomTom GPS  in Google Play (gratis)

Welke navigatie-app gebruik jij het liefst? Laat het weten in de comments!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's