Snapchat introduceert Bitmoji-widgets voor je homescreen

Rick van der Veer
15 maart 2017, 14:43
2 min leestijd
Snapchat introduceert Bitmoji-widgets voor je homescreen

Snapchat heeft nieuwe widgets geïntroduceerd. Met deze Snapchat Bitmoji-widgets kun je vanaf je homescreen rechtstreeks een foto of bericht naar je vrienden sturen.

Lees verder na de advertentie.

Snapchat Bitmoji-widgets

Met de nieuwste versie van Snapchat kun je nu widgets op je homescreen maken in de vorm van Bitmoji. Deze karakters werken als snelkoppelingen, waarmee je direct die persoon in Snapchat opent. Vanaf daar kun je zowel tekstberichten als Snaps sturen.

Het toevoegen van een Bitmoji-widget is eenvoudig en werkt precies als het toevoegen van iedere andere widget. Door lang te drukken op een leeg plekje op je homescreen kun je het widget-menu openen. Vanaf daar ga je naar Snapchat en kun je kiezen uit twee verschillende widgets. Eén van deze toont je beste vrienden naast elkaar, terwijl je met de andere widget voor iedere vriend los een snelkoppeling kunt maken. Alleen als je beste vrienden op Snapchat een Bitmoji hebben ingesteld verschijnen ze in de widget, anders blijft er een laadscherm zichtbaar.

Snapchat Bitmoji-widgets

Eerder introduceerde Snapchat al Bitmoji in zijn app. De Amerikaanse firma kocht vorig het bedrijf achter deze app, waarna de Bitmoji in Snapchat terecht kwamen. Met deze Bitmoji kun je een eigen poppetje maken gebaseerd op je eigen uiterlijk. Deze kun je vervolgens weer als verschillende emoji naar je vrienden sturen. Je kunt ze natuurlijk ook op allerlei creatieve manieren in je Snaps gebruiken.

Andere apps nemen steeds meer functies over van Snapchat, zoals WhatsApp met Story-achtige Status en Instagram met de gelijknamige Stories-functie. Snapchat moet zichzelf dus op andere manieren relevant houden. Door widgets wordt de app wat gebruiksvriendelijker om hem ook voor chatberichten en andere directe communicatie te gebruiken. De komende tijd zal de app moeten blijven innoveren om te voorkomen dat apps zoals WhatsApp gebruikers wegsnoepen.

Snapchat downloaden

Via onderstaande link kun je Snapchat gratis downloaden uit de Play Store. Om de app te kunnen gebruiken heb je Android 4.1 of hoger nodig.

Download Snapchat in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu