Sonos-app voor Android wordt vernieuwd: meld je aan voor de bèta

Sonos-app betaSpeakers van Sonos staan bekend om hun gebruiksgemak en uitmuntende afwerking. Helaas geldt datzelfde niet voor de Sonos-app voor Android, maar gelukkig wordt deze binnenkort onder handen genomen. De Sonos-app gaat op de schop en als gebruiker kun je je nu aanmelden voor de bèta. Via deze link log je in met je Sonos-account en kun je je verzoek voor toegang indienen.

De meningen over de Sonos-app, waarmee de draadloze speakers van de fabrikant zijn te bedienen, lopen op zijn zachtst gezegd uiteen. Hoewel de app regelmatig van updates wordt voorzien, voelt de interface erg gedateerd aan. Ook is er regelmatig strake van vastlopers en haperingen bij gebruik van de app. Erg frustrerend, zeker als je net honderden euro’s hebt gespendeerd aan een duur audiosysteem.

Met de huidige Sonos-app kun je meerdere speakers tegelijkertijd aansturen en bepaal je via welk apparaat je muziek wordt gestreamd. Je kunt zelf groepen aanmaken voor bijvoorbeeld je woon- of slaapkamer en afzonderlijk het geluidsniveau bepalen. Daarnaast laat de software je favorieten en afspeellijsten aanmaken en is er ondersteuning voor populaire diensten als Spotify en Deezer. Uiteraard is het ook mogelijk om lokale content te importeren.

Heb je geen zin om je in te schrijven voor de bèta van de Sonos-app, dan kun je de huidige versie downloaden via onderstaande link. Sonos Controller is 7,2MB groot en werkt met vrijwel elke Android-versie.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Download: Sonos Controller for Android (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.