Zo check je concerten in jouw buurt met Spotify

Gijs Ettes
12 november 2015, 16:11
1 min leestijd
Zo check je concerten in jouw buurt met Spotify

Dankzij Spotify hoef je vanaf nu nooit meer optredens van jouw favoriete bands te missen. De muziekdienst beveelt  in zijn app voor Android en iOS lokale concerten aan.

Lees verder na de advertentie.

Meer over Spotify Concerts

Spotify rolt  de nieuwe Concerts-feature vanaf vandaag uit  voor Android en iOS. Dit zal naar verwachting gefaseerd gebeuren, waardoor het mogelijk is dat de functie niet meteen voor iedere gebruiker beschikbaar is. Onduidelijk is of de concertaanbevelingen ook in de desktopversie van Spotify zullen verschijnen.

Op smartphones roep  je de functie aan  door vanuit het hamburgermenu naar ‘Bladeren’ te gaan. Klik vervolgens op ‘Concerts’ voor een gepersonaliseerde lijst met bands die in jouw buurt optreden. Net als bij Discover Weekly wordt het overzicht aangepast aan jouw smaak. Zo verschijnen er artiesten waar je graag naar luistert, maar ook bands die je nog niet kent, maar wellicht wel leuk vindt.

Ga je een weekendje weg en wil je weten welke artiesten optreden op de plek  van je bestemming, dan kun je gemakkelijk vanuit de app je locatie aanpassen. Spotify Concerts maakt gebruik van de concertgegevens van SongKick. Via die dienst kun je ook direct tickets voor een optreden aanschaffen.

Download Spotify in Google Play (gratis)

Bron: Spotify News
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu