De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Haal zomerse herinneringen op met de Spotify Summer Rewind-playlist

Wouter Nijsen
9 juni 2017, 15:28
1 min leestijd
Haal zomerse herinneringen op met de Spotify Summer Rewind-playlist

De zomer is eindelijk losgebarsten en dat viert Spotify met de introductie van een nieuwe persoonlijke playlist. De Summer Rewind-lijst herinnert je aan je favoriete zomerhits van weleer.

Lees verder na de advertentie.

Spotify Summer Rewind afspeellijst beschikbaar

Gebruikers van Spotify beschikken vanaf vandaag over een nieuwe automatische, gepersonaliseerde afspeellijst. In de Summer Rewind-playlist vind je de nummers die je in de afgelopen zomers het meest hebt beluisterd op Spotify. Daarmee kun je je favoriete muzikale momenten van voorbije zomers herbeleven.

Omdat het om een persoonlijke playlist gaat, zul je geen uitgemelkte zomerhits als The Ketchup Song of Dragonstea Din Tei tegenkomen – tenzij je die natuurlijk zelf veel hebt beluisterd. Vanzelfsprekend verschijnt de afspeellijst alleen als je sinds vorige zomer Spotify gebruikt – anders is er geen muziek om op terug te blikken.

Spotify Summer Rewind playlist

Spotify experimenteert al geruime tijd met persoonlijke playlists. Het bedrijf introduceerde vorig jaar de Discover Weekly-lijst, waarin wekelijks nieuwe nummers staan die mogelijk aansluiten op jouw muzikale voorkeuren. Dat werd aangevuld met de Release Radar, een soortgelijke lijst maar dan met nieuwe nummers en onbekendere artiesten.

Onlangs kwam daar de Spotify Daily Mix bij. Dat is een overzicht van zes playlists, deels met nummers die je regelmatig luistert, aangevuld met andere nummers in een soortgelijke stijl. Met de persoonlijke, automatische afspeellijsten hoopt Spotify zijn gebruikers te helpen met het ontdekken van nieuwe artiesten en albums.

Spotify voor Android downloaden

Je kunt Spotify downloaden in de Play Store via onderstaande link. De app is gratis, maar wil je reclamevrij luisteren, dan kost dat tien euro per maand. De Spotify Summer Rewind-playlist is in de app automatisch tussen je andere afspeellijsten te vinden.

→ Download Spotify in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu