SwiftKey Symbols helpt kinderen zich uiten zonder woorden

Erwin Vogelaar
11 december 2015, 14:38
1 min leestijd
SwiftKey Symbols helpt kinderen zich uiten zonder woorden

SwiftKey heeft een nieuw toetsenbord uitgebracht speciaal gemaakt voor kinderen die zich moeilijk kunnen uiten via woorden.

Lees verder na de advertentie.

SwiftKey Symbols

SwiftKey kennen we natuurlijk van het uitstekende toetsenbord waarmee je door te swipen woorden vormt. Het bedrijf denkt echter ook na over communicatie voor mensen die minder makkelijk woorden kunnen vormen en zich dus slecht met tekst kunnen uiten. Denk hierbij aan kinderen met Autisme Spectrum Stoornis, maar ook andere mensen. Door de focus te leggen op het combineren van plaatjes, zou er op een makkelijke manier een hele hoop gezegd kunnen worden.

Het toetsenbord is niet bedoeld als een van de vele toetsenborden die je in een app als WhatsApp gebruikt. Het is een losse app om juist in het echt met iemand te communiceren. Dit gaat als volgt. Als de app geopend wordt krijgt de gebruiker een rij aan categoriën te zien, bijvoorbeeld ‘Chat’, ‘People’ of ‘Places’. Uit die symbolen kan een zin gevormd worden door plaatjes achter elkaar te zetten. Met de playknop kan die zin vervolgens worden uitgesproken.

SwiftKey Symbols

Helaas ondersteunt de app op dit moment nog geen Nederlands. Dit moet echter makkelijk toe te voegen zijn voor SwiftKey, dus dit is een functie die we snel verwachten. Wel kun je zelf plaatjes en hele nieuwe categorieën toevoegen. Door eigen foto’s of tekeningen te maken, kan de app afgestemd worden op de persoon die het gaat gebruiken. Dus in plaats van algemene tekeningen van een moeder of een broer te gebruiken, kunnen die personen op de foto gezet worden.

SwiftKey Symbols

SwiftKey Symbols downloaden kan in de Play Store door op onderstaande link te klikken. Je hebt wel minimaal Android 4.4 nodig om de app te kunnen gebruiken.

Download SwiftKey Symbols in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu