Dit brengt de grote update voor chat-app Telegram

Wouter Nijsen
19 mei 2017, 10:37
1 min leestijd
Dit brengt de grote update voor chat-app Telegram

Chat-app Telegram heeft een update gekregen die een aantal nieuwe features toevoegt. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om videoberichten te sturen en webpagina’s direct snel in de app te bekijken.

Lees verder na de advertentie.

Dit brengt de Telegram 4.0-update

Telegram krijgt regelmatig nieuwe features en inmiddels is de chat-app toe aan versie 4.0. Na de update kunnen gebruikers eindelijk videoberichten naar elkaar sturen. Tik in een chat op het microfoontje en schakel vervolgens naar de cameramodus. Hierna dien je het camera-icoontje vast te houden om een videobericht op te nemen. Handig is dat filmpjes automatisch worden gecomprimeerd, zodat ze snel bij de ontvanger arriveren.

Ook is het Instant View-platform nu voor iedereen beschikbaar. Wanneer iemand een artikel met je deelt in Telegram, kan dit direct in de chat-app worden gelezen, in plaats van dat je een losse browser moet openen. Telegram maakt lichtere versies van de webpagina’s en toont alleen de tekst, afbeeldingen en video’s.

telegram 4.0

Verder lanceert Telegram met versie 4.0 het zogeheten Telescope. Dit is een apart videoplatform om snel video’s met grote groepen mensen te delen. Heb je een openbaar kanaal, dan kun je video’s via telesco.pe/kanaalnaam met de wereld delen. Tot slot ondersteunen de verschillende bots in Telegram nu betalingen. Omdat winkels aangesloten moeten zijn bij het betaalplatform van Telegram, is het echter onduidelijk of en hoe goed dit in ons land werkt. Wel moet je sowieso over een creditcard beschikken.

Telegram voor Android downloaden

De nieuwste versie van Telegram rolt uit in de Play Store. De app is gratis via onderstaande link te downloaden, waarbij de grootte en vereiste Android-versie verschillen per apparaat.

Download Telegram in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu