TomTom werkt aan Android-navigatiesysteem voor Europese auto (update)

Redactie
26 mei 2011, 13:27
1 min leestijd
TomTom werkt aan Android-navigatiesysteem voor Europese auto (update)
tomtom android

TomTom zou bezig zijn om samen met Sanyo een autonavigatiesysteem te ontwikkelen, dat op Android draait. Het lijkt echter niet te gaan om gewone navigatiesoftware, maar om een systeem dat al standaard in auto’s is ingebouwd. In Europa komt het systeem mogelijk uit in de nieuwe Mazda 5, een auto die nog niet op de markt is verschenen. De bekendmaking werd gedaan door softwareontwikkelaar Jaime Visser, op de DevDate-bijeenkomst in Eindhoven. Hij gaf tijdens een presentatie aan, dat hij in een project werkt, waar TomTom-software voor Android wordt ontwikkeld. Binnen drie maanden was een Android-interface gebouwd voor het navigatiesysteem, maar de ontwikkeling van de app zelf zou aanzienlijk langer hebben geduurd. TomTom’s eigen navigatiesysteem, dat op PND’s draait is gebaseerd op Linux.

Lees verder na de advertentie.

De samenwerking met TomTom wekt de indruk, dat de software niet meteen beschikbaar komt in de Android Market, zoals bij de software van Navigon wel het geval is. Het navigatiesysteem zou werken met een 5,8 inch touchscreen en een optische drive. Ook wordt Europees kaartmateriaal van 45 landen meegeleverd. De informatie lijkt via de ontwikkelaar ongewild naar buiten te zijn gebracht, want TomTom zelf wil er nog niets over zeggen.

Update: Woordvoerster Jacobien Kool van TomTom geeft in een reactie aan ons, aan dat dit specifieke product vanuit de afdeling Automotive is gekomen. “Automotive werkt ook aan verschillende oplossingen voor in-car solutions. Het betreft hier ontwikkelplatforms (evaluation platforms) die bestemd zijn voor lange termijn projecten.” Ook geeft ze aan dat TomTom al kaarten levert aan HTC. “Wanneer een TomTom product voor de Android-consument beschikbaar zal zijn, is niet bekend.” Zoals we al aangaven in ons artikel, betekenen de plannen dus nog niet, dat er aan een consumentenversie van TomTom-navigatiesoftware voor Android wordt gewerkt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu