De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Twitter telt gebruikersnamen niet meer mee in berichtlengte

Thomas Haenen
31 maart 2017, 9:10
2 min leestijd
Twitter telt gebruikersnamen niet meer mee in berichtlengte

Een Twitter-bericht kan vanaf nu echt áltijd 140 tekens lang zijn, ook als het een reactie is. Gebruikersnamen worden namelijk niet meer meegerekend.

Lees verder na de advertentie.

Twitter replies-update

Gesprekken voeren via Twitter is sinds vannacht een klein stukje simpeler geworden. Reageer je op het bericht van een ander, dan wordt die gebruikersnaam niet meer meegenomen in de karakterlimiet van 140 tekens. Dat geldt ook als je op meerdere gebruikers tegelijk reageert.

Een bericht op Twitter mag maximaal 140 tekens zijn, maar in een gesprek met meerdere gebruikers had je soms nog maar de helft van dat aantal tekens over om te kunnen reageren. Daardoor was je al gauw verplicht een langere reactie over meerdere berichten te spreiden, wat de overzichtelijkheid van de tijdlijn van andere gebruikers niet ten goede kwam.

Twitter replies-update

Twitter heeft in de afgelopen maanden al verschillende aanpassingen doorgevoerd die de karakterlimiet minder ‘hard’ maken dan in het verleden. Zo wordt links en afbeeldingen sinds eind vorig jaar ook al niet meer meegerekend. Met de aanpassing van vandaag hebben gebruikers dus voor het eerst écht 140 tekens die ze volledig aan het bericht kunnen besteden.

Het sociale netwerk staat al geruime tijd onder druk van investeerders, omdat het minder hard groeit dan concurrenten als Instagram en Facebook. Twitter heeft ruim 300 miljoen actieve gebruikers wereldwijd, maar dat aantal groeit al geruime tijd nauwelijks. Ook lukt het het bedrijf niet goed om verdienmodellen te vinden die voor groeiende winst zorgen.

Met aanpassingen als de Twitter replies-update van vandaag hoopt de dienst gebruiksvriendelijker te worden voor nieuwe gebruikers. Twitter heeft in het voorbije jaar al verschillende relatief grote updates doorgevoerd om deze gebruikers tegemoet te komen.

Twitter voor Android downloaden

Je kunt de officiële Twitter-app voor Android downloaden via onderstaande link. De app is gratis en werkt op elk toestel met Android 4.0 of nieuwer.

Download Twitter in Google Play (gratis)

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu