De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

WeTransfer Android-app laat je gemakkelijk grote bestanden delen

Gijs Ettes
21 augustus 2014, 15:51
1 min leestijd
WeTransfer Android-app laat je gemakkelijk grote bestanden delen
WeTransfer-app

Afgelopen maart verscheen de WeTransfer-app voor iOS en vanaf vandaag is hij er ook voor Android. Met de gratis app kun je de van oorsprong Nederlandse filesharingdienst gebruiken om grote bestanden te delen. Je kunt gemakkelijk foto’s en video’s selecteren, het e-mailadres van de ontvanger invoeren en starten met uploaden.

Het aanmaken van een account is niet nodig en je kunt bestanden met een maximale grootte van 10GB versturen. Tijdens het verwerken van je download kun je kijken naar geinige achtergronden. Bestanden worden automatisch verzonden, waarbij de ontvanger een mail krijgt met een downloadlink.

Lees verder na de advertentie.

WeTransfer-app downloaden

WeTransfer android

WeTransfer werd in 2009 opgericht door de Nederlanders Nalden (Ronald Hans), Rinke Visser en Bas Beerens. De dienst is ideaal om grote bestanden delen met vrienden, kennissen en andere contacten. In zakelijke context wordt er dan ook regelmatig van de dienst gebruikgemaakt. Voorheen was er echter geen mogelijkheid om WeTransfer op je Android-apparaat te gebruiken, maar met de vandaag gelanceerde app is dat verleden tijd.

Navigeren door de WeTransfer-app is erg simpel. Met een paar swipes en tikken kies je de juiste bestanden en kan het uploaden beginnen. Desgewenst kun je de ‘transfer’ pauzeren om hem later weer voort te zetten. De Android-app vereist versie 4.0.3 of nieuwer en tenminste 5,3MB aan vrije opslagruimte.

Download WeTransfer in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu