WhatsApp en Facebook ondersteunen Android Wear (download)

Redactie
4 augustus 2014, 11:01
2 min leestijd
WhatsApp en Facebook ondersteunen Android Wear (download)
WhatsApp Android wear

WhatsApp heeft een update gekregen waardoor Android Wear-ondersteuning aan de populaire online berichtendienst wordt toegevoegd. Door de update kunnen gebruikers voortaan ontvangen berichten op hun smartwatch lezen en op deze berichten reageren.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp Android Wear-ondersteuning

IMAG1968_Harry-1024x579

Het reageren gaat middels een carousel aan vooraf ingestelde beantwoordopties of gewoonweg de spraakinvoer. Met laatstgenoemde kun je jouw spraak in tekst omzetten, met de vooraf ingestelde beantwoordopties kun je snel en eenvoudig een reactie versturen. De carousel bestaat uit ‘yes’, ‘no’, ‘haha’, ‘lol’ en ‘see you soon’. Dit is bijvoorbeeld handig als je even te druk bent om je smartphone uit je broekzak te halen.

De WhatsApp Android Wear-ondersteuning is vooralsnog alleen beschikbaar in de bètaversie van WhatsApp. Het apk-bestand van de bètaversie is hier te downloaden. Hoe je apk-bestanden installeert, lees je in onze handleiding Android APK-bestanden installeren.

Download WhatsApp in Google Play (gratis)

Facebook Messenger ook!

Facebook-Messenger-beta-3-1280x900

Niet alleen WhatsApp heeft een update gekregen, ook de berichtendienst van Facebook kan gebruikmaken van Android Wear. Facebook Messenger toont voortaan berichten op je pols, waarna jij kunt reageren via spraak-naar-tekst, een chatgesprek op je telefoon kunt openen (via de knop stuur naar smartphone) en een like kunt geven. Deze like kan namelijk ook in een gesprek worden getoond, om snel en gemakkelijk te laten weten dat je het ergens mee eens bent.

Om de nieuwe versies van Facebook en Facebook Messenger te gebruiken, moet je eerst de bètaversie van de apps downloaden. Dit kan door van deze Google-groep lid te worden, dan kun je vervolgens hier aangeven dat je bètadownloads wilt ontvangen en de bèta-app downloaden.

Download Facebook Messenger in Google Play (gratis)

Android Wear: de aanbiedingen

Android Wear is sinds kort te verkrijgen op de LG G Watch en Samsung Gear Live, waarvan eerstgenoemde al te koop is. Je kunt nu al de witte LG G Watch bestellen of de zwarte LG G Watch kopen.

Laatste Android Wear-nieuws

(via / via2)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu