De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Download: Google lanceert nieuwe YouTube-app voor games

Redactie
6 augustus 2015, 11:01
1 min leestijd
Download: Google lanceert nieuwe YouTube-app voor games

Google heeft een speciale nieuwe Gaming-app voor YouTube gelanceerd, waarmee gebruikers livestreams van games en algemene gamevideo’s kunnen bekijken, en met hun idolen in contact kunnen blijven.

Lees verder na de advertentie.

YouTube Gaming is een geheel nieuwe Google-app die “gebruikers verbonden houdt met games, gamers en de cultuur die belangrijk voor hen is”. Zo kun je gemakkelijk van een game een speedrun, trailer of how-to vinden, en je favoriete gamers en uitgevers volgen. Denk aan video’s over  Minecraft, Grand Theft Auto, League of Legends, Call of Duty, Garry`s Mod en allerlei andere spellen.

Dit kun je met  YouTube Gaming

Video’s en livestreams worden in YouTube Gaming in een handig overzicht getoond, waarbij je video’s van meer dan 25.000 games kunt bekijken. Daarnaast is het mogelijk om met de livestreamer in kwestie te chatten en kan Google nieuwe gamevideo’s aanraden op basis van jouw kijkgeschiedenis. Mocht je favoriete livestreamer gaan streamen, krijg je automatisch een notifciatie.

YouTube Gaming bestaat uit een zoekbalk aan de bovenkant, daaronder een blok met uitgelichte video’s en vervolgens krijg je drie tabbladen te zien. Als je naar beneden scrolt, worden de drie tabbladen als hoofdmenu getoond. Het linker tabblad toont alle populaire games, het tweede tabblad de livestreams en via het derde tabblad kom je bij alle populaire kanalen, zoals PewDiePie of Machinima.

Download  YouTube Gaming

YouTube Gaming is nog niet in Google Play te vinden, maar kan hier als apk-bestand worden gedownload en geïnstalleerd. Lees ook hoe je apk-bestanden op je Android installeert. De app werkt probleemloos in Nederland en België.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu