ZumoDrive: gratis 2GB cloud-storage voor Android

Wouter Nijsen
17 maart 2010, 21:16
1 min leestijd
ZumoDrive: gratis 2GB cloud-storage voor Android
ZumoDrive Android

Je kunt natuurlijk je favoriete foto’s, muziek of belangrijke documenten op de geheugenkaart van je Android-telefoon zetten. Maar wat nu als je die bestanden op je pc/Mac, Android-telefoon en eventueel iPod touch wilt kunnen gebruiken? Dan kun je kiezen voor een dienst zoals ZumoDrive. Met deze dienst heb je een bepaalde hoeveelheid opslagruimte beschikbaar op de server van ZumoDrive die vanaf elke computer, iPhone/iPod touch of Android-telefoon toegankelijk is. Deze zogenaamde cloud-storage kun je naar eigen inzicht vullen met bestanden die vervolgens via de Android (of iPhone-) applicatie zijn te benaderen.

Lees verder na de advertentie.

Voor het vullen van je Cloud-storage zijn clients beschikbaar voor Mac, Linux en Windows. Na installatie is het mogelijk om je gehele, of een deel, van je iTunes-bibliotheek te delen, bepaalde mappen te delen of gewoon bestanden naar de ZumoDrive te slepen. Heb je een map gedeeld, dan zal de inhoud van deze map op je systeem en de ZumoDrive altijd gelijk zijn. Ook is het mogelijk om bepaalde bestanden of mappen op je ZumoDrive met anderen te delen, want handig kan zijn als je even snel bestanden of documenten wilt uitwisselen. Het spreekt voor zich dat een onbeperkt mobiel internet-abonnement raadzaam is wanneer je vanaf de ZumoDrive muziek of films naar je Android-telefoon gaat streamen aangezien dit een behoorlijk dataverbruik oplevert.

De eerste 2GB opslag is gratis, heb je meer opslagruimte nodig dan dient er betaald te worden. Zo kost 50GB opslagruimte $9,99 per maand. Proberen? Download dan de ZumoDrive applicatie in de Android Market of scan de onderstaande QR-code. Voor het downloaden van de juiste desktopclient en het lezen van alle details kun je terecht op de website van ZumoDrive.

ZumoDrive Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu