Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Asus ZenWatch 3

Asus ZenWatch 3
7,5
Scherm 1.39 inch
Resolutie 400x400

Asus ZenWatch 3: vlotte smartwatch met rond scherm

De ZenWatch 3 is de derde smartwatch van Asus. Hij beschikt over een rond scherm, waar hij meer op een echt horloge gaat lijken. Ook de interne hardware is flink verbeterd. Zo beschikt de ZenWatch 3 over Snapdragon Wear 2100-chip van Qualcomm, die speciaal voor wearables is ontwikkeld en efficiënter moet werken dan de Snapdragon 410 van de ZenWatch 2.

Het AMOLED-scherm van de smartwatch meet 1,39 inch en heeft een resolutie van 400 bij 400 pixels. Dit komt neer op een pixeldichtheid van 287 ppi, waarmee het schermpje fraaie beelden toont. Het display beschikt verder over 2.5D-glas en een krasbestendig laagje Gorilla Glass 3.

De Asus ZenWatch 3 in vogelvlucht

De Asus ZenWatch 3 brengt weer een aantal interessante verbeteringen met zich mee, waaronder het ronde scherm. Voor het gemak hebben we hieronder de belangrijkste features van de smartwatch op een rijtje gezet.

  • 1,39 inch-scherm met resolutie van 400 bij 400 pixels
  • Snapdragon Wear 2100-chip met 512MB RAM
  • 340 mAh-accu die snel kan opladen
  • Draait op het fijne Android Wear

Meer over de Asus ZenWatch 3

De ZenWatch 3 is iets minder dan tien millimeter dik, waarmee het de dunste smartwatch van de fabrikant tot nu toe is. Toch bedraagt de accucapaciteit 340 mAh. De accu gaat volgens Asus een volle dag mee, maar kan dankzij de HyperCharge-ondersteuning snel opladen. In ongeveer vijftien minuten zit de accu voor zo’n 60 procent vol.

asus zenwatch 3

Net als zijn voorgangers draait de ZenWatch 3 op Android Wear, Googles besturingssysteem voor smartwatches. Hierdoor is het slimme horloge geschikt voor zowel Android als iOS. Het is echter onduidelijk op welke Android Wear-versie de ZenWatch draait.

Conclusie Asus ZenWatch 3 review

De Asus ZenWatch 3 verbetert zijn voorganger op vrijwel alle punten. De smartwatch heeft een fraai rond design, stevige behuizing en mooi scherm. Daarnaast zorgt de vernieuwde hardware voor betere prestaties en een bovengemiddelde accuduur. De adviesprijs van 249 euro is aantrekkelijk en lager dan die van bijvoorbeeld de Gear S3, al blijft een Android-horloge op dit moment niets meer dan een leuke gadget. Daarvoor zijn de mogelijkheden van Android Wear nog te beperkt. Ben je desondanks op zoek naar een nieuwe smartwatch, dan is de ZenWatch 3 de beste keuze.

Lees meer in de uitgebreide Asus ZenWatch 3 review!

Pluspunten ZenWatch 3

  • Compitabel met Android en iOS
  • Nieuwe processor
  • Laadt enorm snel op

Minpunten ZenWatch 3

  • Weinig opslagruimte aanwezig
  • Mindere bouwkwaliteit
  • Kleine accu

Asus ZenWatch 3 video

Laatste berichten

Asus brengt updates uit voor ZenWatch 2 en 3

Asus brengt updates uit voor ZenWatch 2 en 3

Nieuws Asus heeft voor zowel de ZenWatch 2 als de ZenWatch 3 updates uitgebracht. De Asus ZenWatch 3 update heeft een aantal nieuwe functies, terwijl de ZenWatch 2 alleen een beveiligingsupdate krijgt.
De beste Android-tablets, -wearables en -gadgets van 2016

De beste Android-tablets, -wearables en -gadgets van 2016

Nieuws Android is al lang niet meer alleen op je smartphone te vinden. Android Planet zet de beste tablets, wearables en andere gadgets met het besturingssysteem op een rijtje voor je.
Asus ZenWatch 3 review: stijlvolle smartwatch met bekende beperkingen

Asus ZenWatch 3 review: stijlvolle smartwatch met bekende beperkingen

7,5
Reviews De Asus ZenWatch 3 is één van de weinige Android Wear-smartwatches die dit jaar worden uitgebracht. Het horloge is op papier flink verbeterd ten opzichte van zijn voorganger, maar hoe bevalt dat in de praktijk? In deze Asus ZenWatch 3 review lees je onze bevindingen.
Asus ZenWatch 3 vanaf 21 november te koop in Nederland

Asus ZenWatch 3 vanaf 21 november te koop in Nederland

Nieuws De Asus ZenWatch 3 is vanaf volgende week maandag (21 november) verkrijgbaar in Nederland en België. Het slimme horloge draait op Android Wear en kost 249 euro.
Asus ZenWatch 3 preview: ronde smartwatch tikt zoals alle andere

Asus ZenWatch 3 preview: ronde smartwatch tikt zoals alle andere

6,5
Reviews Als je een smartwatch presenteert, is het lastig om jezelf nog te onderscheiden van de rest. Een horloge blijft een horloge, en aan dat klassieke uiterlijk verander je weinig. Asus doet dit jaar een poging met de ZenWatch 3, een mooie smartwatch die eigenlijk niets nieuws doet.