Huawei P20 Pro

8
1/6

Pluspunten

 • Accuduur is goed, snel opladen
 • Vingerafdrukscanner aan de voorkant
 • Camera's maken mooie foto's

Minpunten

 • Toestel is al wat ouder
 • Onzeker updatebeleid
 • Huawei-software is zwaar en ingewikkeld

Prijzen vergelijken

Los refurbished

Bekijk beste prijs

Huawei P20 Pro kopen: alle opties op een rij

De Huawei P20 Pro is verkrijgbaar met abonnement en als los toestel:

Huawei P20 Pro: vlaggenschip met driedubbele camera

Lees verder na de advertentie.

De Huawei P20 Pro is het topmodel van de Chinese fabrikant Huawei voor 2018. De smartphone heeft een groot, randloos oled-scherm met achterop een camera met maar liefst drie lenzen. Zoals we gewend zijn van Huawei-vlaggenschepen is de hardware onder de motorkap dik in orde, en wordt deze bijgestaan door slimme kunstmatige intelligentie. Ook is de P20 Pro waterdicht door de IP67-certificering.

Naast de P20 Pro is er ook de Huawei P20. Dat toestel heeft een dubbele camera achterop en dezelfde snelle Kirin 970-chipset als de P20 Pro. Bovendien is dat toestel iets compacter. Ben je op zoek naar een goedkopere smartphone, check dan ook eens de Huawei P20 Lite. Dat toestel is met een adviesprijs van 369 euro een stuk voordeliger. In 2019 bracht Huawei de P30 Pro uit, een nieuwer model dat beschikt over een nog betere camera met een periscopische zoomlens!

Huawei P20 Pro specificaties

 • Naadloos 6,1 inch-oled-scherm met full hd-resolutie
 • Driedubbele 40, 20 en 8 megapixel-camera achterop
 • Loopt op Android 8.1 (Oreo) met EMUI-interface
 • Kirin 970-chip met acht cores, bijgestaan door 6GB RAM
 • 128GB aan uitbreidbare opslagruimte
 • Stof- en waterdicht

Camera: maar liefst drie lenzen

Huawei heeft voor de P20 Pro flink uitgepakt, met name wat de camera van het toestel betreft. Aan de achterkant van het toestel zitten namelijk drie sensoren: een zwartwit-sensor voor detail, een kleurencamera voor kleur en een telelens om te zoomen. Deze worden tegelijkertijd ingezet om vlijmscherpe foto’s te maken, ook in omstandigheden met weinig licht.

Drie camera’s bieden veel features

Onder de motorkap zet Huawei stevig in op kunstmatige intelligentie. Deze vind je dan ook terug op verschillende plekken in de software. Zo past de AI automatisch de instellingen van de camera aan op basis van wat er te zien is, en kun je tot wel 5x inzoomen zonder kwaliteitsverlies. Ook scant de AI al je geschoten foto’s, zodat je kunt zoeken naar bijvoorbeeld ‘televisies’ of gezichten van je vrienden in de Galerij-app.

Randloos scherm met ‘notch’

Het lijkt wel een trend te worden in 2018: een inkeping bovenin een voorkantvullend scherm, ook wel een ‘notch’ genoemd. Het scherm van de P20 Pro loopt door tot aan iedere hoek van het toestel, met een kleine inkeping bovenin waar de luidspreker en de selfiecamera zitten. Dat scherm bevat een oled-paneel, wat garant staat voor levendige kleuren en diepe zwarttinten.

Huawei P20 Pro release

Wat opvalt is dat de vingerafdrukscanner van de achterkant naar de voorkant verplaatst is. Het voordeel hiervan is dat je ‘m ook als home-knop kunt gebruiken, en door middel van gebaren zelfs je on-screen-knoppen ermee kunt vervangen. Door bijvoorbeeld naar rechts te vegen kun je een stap teruggaan, of het multitask-scherm openen door naar links te vegen. Dit betekent wel dat er een kleine, zwarte balk onder het scherm te vinden is om ruimte te maken voor de vingerafdrukscanner.

Goed om te weten is dat de Huawei P20 Pro uitgerust is met een accu van 4000 mAh. Dat is bovengemiddeld groot, en betekent dat je in de praktijk ruim een dag met één lading doet bij stevig gebruik. De eerder genoemde kunstmatige intelligentie houdt daarnaast je gebruik bij en helpt met het optimaliseren van de accuduur. Zo wordt de processor versneld op momenten dat je het nodig hebt en gaat stroombesparing aan als je even niets doet.

Conclusie Huawei P20 Pro review

De P20 Pro is de meest high-end smartphone die Huawei ooit gemaakt heeft. Het toestel kan op vrijwel ieder vlak concurreren met andere vlaggenschepen en schiet de concurrentie zelfs voorbij op het gebied van de accuduur en camera. Vooral die camera is indrukwekkend, en legt de lat hoog voor de concurrentie.

Het grootste nadeel van de P20 Pro is de skin die het bedrijf over Android drapeert. Of je deze mooi vindt of niet is subjectief, maar Huawei blijft zijn eigen apps aanprijzen bij de gebruiker die misschien liever Google-apps gebruikt. Bovendien haalt het geheel nog altijd veel inspiratie bij Apples iOS. Los daarvan is de P20 Pro wat ons betreft één van de beste smartphones die je op het moment kunt kopen.

→ Lees meer in de uitgebreide Huawei P20 Pro review

Huawei P20 Pro deals

Huawei P20 Pro

128 GB

Zichtbaar gebruikt

€ 158,99

3 dagen

Bekijk bij reBuy
reBuy

Huawei P20 Pro

128 GB

Lichte gebruikssporen

€ 169,99

3 dagen

Bekijk bij reBuy
reBuy

Huawei P20 Pro

128 GB

Lichte gebruikssporen

€ 176,99

3 dagen

Bekijk bij reBuy
reBuy

Huawei P20 Pro

128 GB

Zo goed als nieuw

€ 186,99

3 dagen

Bekijk bij reBuy
reBuy

Huawei P20 Pro

128 GB

Zo goed als nieuw

€ 194,99

3 dagen

Bekijk bij reBuy
reBuy
Vergelijk alle Huawei P20 Pro refurbished prijzen

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Huawei P20 Pro

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu