Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Huawei P20 Lite

Huawei P20 Lite kopen: alle opties op een rij

De Huawei P20 Lite is verkrijgbaar met abonnement en als los toestel:

Dit moet je weten over de Huawei P20 Lite

De Huawei P20 Lite is een Android-smartphone met een groot scherm, dubbele camera en relatief lage prijs. Het is het goedkope alternatief voor de Huawei P20. De twee smartphones hebben een vergelijkbaar design, maar verschillende hardware. Toch kun je ook met de P20 Lite rekenen op enkele features van het toptoestel. Denk bijvoorbeeld aan de dubbele camera achterop, waarmee je een bokeh-effect toevoegt aan je foto’s.

De P20 Lite werd in maart 2018 aangekondigd en heeft een design dat doet denken aan Apples iPhone X. Het toestel heeft een adviesprijs van 369 euro en is daarmee een aantrekkelijke midranger. Op deze pagina lees je alles over het toestel.

Pluspunten P20 Lite

  • Groot, voorkantvullend scherm
  • Dubbele camera achterop
  • Standaard voorzien van Android 8.0 (Oreo)

Minpunten P20 Lite

  • Niet zo krachtig als gewone Huawei P20
  • EMUI-skin is overbodig
  • Design is niet origineel

De Huawei P20 Lite nu met €15,- korting per maand op je bundel!

De Huawei P20 Lite bij KPN:
✔ 15 GB Data (supersnel 4G)
✔ Onbeperkt bellen en SMS’en
✔ KPN Compleet: €5 korting en dubbele data
En gratis Soundstone Bluetooth speaker

Meer informatie   Naar aanbieding

Voorkantvullend scherm met ‘notch’

Na verschillende lekken besloot Huawei de P20 Lite al voor de presentatie van de reguliere P20 en P20 Pro uit te brengen. Het toestel heeft een prijskaartje van minder dan 400 euro en is daarmee interessant voor als je een goed toestel wil met premium features, maar niet de hoofdprijs wil betalen.

Opvallend aan de Huawei P20 Lite is het design, dat zich kenmerkt door het voorkantvullende scherm met ‘notch’. Dit is een kleine uitsnede aan de bovenkant, waar onder meer de 16 megapixel-frontcamera in zit verwerkt. Daarnaast beschikt de P20 Lite over een Face Unlock-functie, zodat je de smartphone snel met je gezicht kunt ontgrendelen. Het scherm meet 5,8 inch en heeft een resolutie van 2280 bij 1080 pixels. Dat komt neer op een pixeldichtheid van 432 ppi. Uit de doos draait de telefoon op Android 8.0 (Oreo).

Huawei P20 Lite officieel-min

Onder de motorkap is de Huawei P20 Lite goed voorzien. De telefoon wordt aangedreven door Kirin 659-chip met 4GB RAM en 64GB opslag, waarmee de P20 Lite voldoende werkgeheugen en opslagruimte heeft voor de meeste gebruikers. Een 3000 mAh-accu, die snel kan worden opgeladen via de usb-c-poort, voorziet het geheel van stroom.

Achterop de P20 Lite zit een dubbele camera met 16 en 2 megapixels. De tweede lens wordt ingezet voor een bokeh-effect. Dat is een scherptediepte-effect, waarbij de achtergrond wazig gemaakt wordt, terwijl de voorgrond haarscherp blijft. Met deze portretmodus ogen personen of objecten die je fotografeert een stuk levendiger.

Conclusie Huawei P20 Lite review

Met de P20 Lite levert Huawei een solide midranger af die op alle punten een ruime voldoende scoort. Het scherm is goed, de hardware redelijk rap en met de accu kom je de dag wel door. Wel is het jammer dat Huawei bijna schaamteloos het iPhone-design kopieert en veel van Apples functies kopieert naar zijn eigen software. Dat doet het bedrijf al langer, maar door het design – met in het bijzonder de notch – valt het meer op dan voorheen.

Het is vooral de vraag of Huawei niet teveel met zichzelf concurreert door de recent verschenen P Smart. Dat toestel beschikt over grotendeels dezelfde specs en heeft een wat neutraler design, maar nog belangrijker: hij is ruim 100 euro goedkoper. Daarmee is het lastig om de P20 Lite nu aan te raden; wacht liever tot de prijs een paar tientjes is gezakt.

→ Lees meer in de volledige Huawei P20 Lite review

Huawei P20 Lite release en prijs

Op 16 maart 2018 werd bekend dat de Huawei P20 Lite vanaf 19 maart in de Benelux verkrijgbaar is. Het toestel komt in twee kleuren (zwart en blauw) en heeft een adviesprijs van 369 euro. Waarschijnlijk zakt de prijs – zoals bij meer Huawei-toestellen – snel met een aantal tientjes.

Heb je niet zoveel te besteden, dan is de Huawei P Smart ook een interessante optie. Dat toestel is aanzienlijk goedkoper (259 euro) en heeft grotendeels dezelfde specs als de P20 Lite.

Huawei P20 Lite prijzen en aanbiedingen

Bekijk hieronder de meest scherpe Huawei P20 Lite aanbiedingen van dit moment.

Laatste berichten

Dit is de opvolger van de Huawei P20 Lite, en het is niet de P30 Lite

Dit is de opvolger van de Huawei P20 Lite, en het is niet de P30 Lite

Nieuws Hoewel Huawei onlangs verschillende budgetsmartphones heeft uitgebracht, ziet het bedrijf mogelijk ruimte voor nóg een nieuw model. Deze P20 Lite (2019) is uitgerust met liefst vier camera's achterop.
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 14

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 14

Nieuws Wekelijks zetten we alle Android beveiligingsupdates van populaire smartphones op een rijtje voor je. Ook deze week zijn we bij je terug met een nieuwe lijst updates.
Bij deze Huawei-smartphones krijg je tijdelijk een gratis wearable

Bij deze Huawei-smartphones krijg je tijdelijk een gratis wearable

Deals Koop je een Huawei Mate 20 Pro, Mate 20 Lite of P20 Lite, dan krijg je deze maand een gratis wearable cadeau. Je moet je aankoop wel even registreren bij de fabrikant. De actie geldt alleen dit weekend nog.
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 7

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 7

Nieuws Wekelijks zetten we alle Android beveiligingsupdates van populaire smartphones op een rijtje voor je. Met deze week tal van kleine, maar essentiële updates!
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 38

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 38

Nieuws Android-fabrikanten rollen het hele jaar door beveiligingsupdates uit, maar lang niet naar alle toestellen. Daarom zetten we de smartphones die zijn bijgewerkt regelmatig op een rijtje.

Download onze app

Download onze app