Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Huawei P20 Lite

Huawei P20 Lite
7,0
Scherm 5.84 inch
Camera 16 megapixel
Prijs

Huawei P20 Lite kopen: alle opties op een rij

De Huawei P20 Lite is verkrijgbaar met abonnement:

Dit moet je weten over de Huawei P20 Lite

De Huawei P20 Lite is een Android-smartphone met een groot scherm, dubbele camera en relatief lage prijs. Het is het goedkope alternatief voor de Huawei P20. De twee smartphones hebben een vergelijkbaar design, maar verschillende hardware. Toch kun je ook met de P20 Lite rekenen op enkele features van het high-end toestel. Denk bijvoorbeeld aan de dubbele camera achterop, waarmee je een bokeh-effect toevoegt aan je foto’s.

Dit toestel werd begin 2019 opgevolgd door de Huawei P30 Lite. Die beschikt over betere hardware, waardoor apps nog soepeler lopen. Ook zitten er achterop drie camera’s, waaronder een groothoeklens en zoomlens. Wel heeft hij net als dit model een lekker lage prijs.

Pluspunten P20 Lite

  • Groot, voorkantvullend scherm
  • Dubbele camera achterop
  • Standaard voorzien van Android 8.0 (Oreo)

Minpunten P20 Lite

  • Niet zo krachtig als gewone Huawei P20
  • EMUI-skin is overbodig
  • Design is niet origineel

Voorkantvullend scherm met ‘notch’

Na verschillende lekken besloot Huawei de P20 Lite al voor de presentatie van de reguliere P20 en P20 Pro uit te brengen. Het toestel heeft een prijskaartje van minder dan 400 euro en is daarmee interessant voor als je een goed toestel wil met premium features, maar niet de hoofdprijs wil betalen.

Opvallend aan de Huawei P20 Lite is het design, dat zich kenmerkt door het voorkantvullende scherm met ‘notch’. Dit is een kleine uitsnede aan de bovenkant, waar onder meer de 16 megapixel-frontcamera in zit verwerkt. Daarnaast beschikt de P20 Lite over een Face Unlock-functie, zodat je de smartphone snel met je gezicht kunt ontgrendelen. Het scherm meet 5,8 inch en heeft een resolutie van 2280 bij 1080 pixels. Dat komt neer op een pixeldichtheid van 432 ppi. Uit de doos draait de telefoon op Android 8.0 (Oreo), maar inmiddels is ook een Android Pie-update beschikbaar.

Huawei P20 Lite officieel-min

Onder de motorkap is de Huawei P20 Lite goed voorzien. De telefoon wordt aangedreven door Kirin 659-chip met 4GB RAM en 64GB opslag, waarmee de P20 Lite voldoende werkgeheugen en opslagruimte heeft voor de meeste gebruikers. Een 3000 mAh-accu, die snel kan worden opgeladen via de usb-c-poort, voorziet het geheel van stroom.

Achterop de P20 Lite zit een dubbele camera met 16 en 2 megapixels. De tweede lens wordt ingezet voor een bokeh-effect. Dat is een scherptediepte-effect, waarbij de achtergrond wazig gemaakt wordt, terwijl de voorgrond haarscherp blijft. Met deze portretmodus ogen personen of objecten die je fotografeert een stuk levendiger.

Conclusie Huawei P20 Lite review

Met de P20 Lite levert Huawei een solide midranger af die op alle punten een ruime voldoende scoort. Het scherm is goed, de hardware redelijk rap en met de accu kom je de dag wel door. Wel is het jammer dat Huawei bijna schaamteloos het iPhone-design kopieert en veel van Apples functies kopieert naar zijn eigen software. Dat doet het bedrijf al langer, maar door het design – met in het bijzonder de notch – valt het meer op dan voorheen.

Het is vooral de vraag of Huawei niet teveel met zichzelf concurreert door de recent verschenen P Smart. Dat toestel beschikt over grotendeels dezelfde specs en heeft een wat neutraler design, maar nog belangrijker: hij is ruim 100 euro goedkoper. Daarmee is het lastig om de P20 Lite nu aan te raden; wacht liever tot de prijs een paar tientjes is gezakt.

→ Lees meer in de volledige Huawei P20 Lite review

Huawei P20 Lite release en prijs

Op 16 maart 2018 werd bekend dat de Huawei P20 Lite vanaf 19 maart in de Benelux verkrijgbaar is. Het toestel komt in twee kleuren (zwart en blauw) en heeft een adviesprijs van 369 euro. Inmiddels is de telefoon voor veel minder verkrijgbaar: voor minder dan 200 euro haal je het toestel in huis.

Zoek je een nog voordeligere smartphone, dan is de Huawei P Smart ook een interessante optie. Dat toestel is iets goedkoper en heeft grotendeels dezelfde specs als de P20 Lite.

Huawei P20 Lite
7,0
Welke Huawei P20 Lite wil je?
Selecteer:
64GB
Sim only nodig?

Laatste berichten

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 11

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 11

Nieuws Samsung was afgelopen week op dreef als het op Android-beveiligingsupdates aankomt. Ben je benieuwd of jouw toestel binnenkort een nieuwe softwareversie krijgt? Check dan snel het overzicht.
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 10

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 10

Nieuws Februari is voorbij, maar ook deze week hebben fabrikanten weer verschillende beveiligings- en Androidupdates uitgerold. Of jouw toestel daar ook bijhoort? Check dan snel ons overzicht van deze week.
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 3

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 3

Nieuws Als het op Android-updates aankomt was het afgelopen week verdacht rustig. Slechts een handjevol toestellen werd bijgewerkt. Ben je benieuwd of jouw toestel hierbij zit? Check dan snel het overzicht.
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 50

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 50

Nieuws Iedere week maakt Android Planet een overzicht van smartphones die de afgelopen dagen een Android-beveiligingsupdate hebben gekregen. Ben je benieuwd of jouw toestel erbij staat? Check dan snel het overzicht.
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 49

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 49

Nieuws Wekelijks maakt Android Planet een overzicht van smartphones die de afgelopen dagen een Android-beveiligingsupdate hebben gekregen. Ben je benieuwd of jouw toestel erbij zit? Bekijk dan snel ons lijstje.