Huawei P60 Pro

1/2

Pluspunten

  • Prachtig en vloeiend scherm
  • Goed stel veelzijdige camera's
  • Snelladen met 88 Watt

Minpunten

  • Software-ervaring is kreupel
  • Updatebeleid is niet helder
  • Verkrijgbaarheid is lastig

De Huawei P60 Pro is een high-end smartphone met geweldige camera’s, maar ook stevige nadelen. Op deze pagina vertellen we je alles over dit toestel.

Lees verder na de advertentie.

Huawei P60 Pro: dit moet je weten

De P60 Pro is het vlaggenschip van Huawei voor 2023. Het toestel draait op een Snapdragon 8 Plus Gen 1-chip, die we kennen van onder meer de OnePlus 10T. Het gaat echter wel om een aangepaste versie die niet over 5G beschikt. Dat heeft alles te maken met de Amerikaanse sancties waarmee het bedrijf te maken heeft. Verwacht dus prima prestaties, maar je hebt geen toegang tot het snellere en toekomstbestendige netwerk.

Het oled-display is 6,67 inch groot en heeft een maximale verversingssnelheid van 120Hz voor soepele beelden. Als je een statisch scherm bekijkt, wanneer je bijvoorbeeld een email tikt, schakelt het toestel deze snelheid terug om de batterij te sparen.

Huawei P60 Pro

De accu heeft een capaciteit van 4815 mAh en laadt op met een snelheid van 88 Watt. Als je draadloos op wil laden kan dat ook en wel met een snelheid van 50 Watt. Draadloos je oordopjes of bijvoorbeeld smartwatch opladen kan ook, simpelweg door deze op de achterkant van het toestel te leggen.

Uitstekende camera’s

Huawei staat bekend om zijn uitstekende camera’s. Dat geldt ook voor de P60 Pro. De hoofdcamera heeft een resolutie van 48 megapixel én een aanpasbaar diafragma. Daardoor kun je zelf kiezen of de achtergrond scherp of onscherp is. De Xiaomi 13 Ultra biedt deze functie ook en die is vrij uniek in smartphoneland ten tijde van het uitbrengen.

Daarnaast is er een 13 megapixel-groothoeklens aanwezig en een 48 megapixel-telelens waarmee je 3,5x inzoomt zonder kwaliteitsverlies. De selfiecamera zit in een klein gaatje en heeft een resolutie van 13 megapixel.

Software en prijzen

De Huawei P60 Pro draait op HarmonyOS met de eigen EMUI 13.1-schil. Vanwege de genoemde sancties tegen het bedrijf mag Huawei nog altijd geen Google-diensten aanbieden. Ook de Play Store, waarin je apps kunt downloaden, ontbreekt daarom. Huawei heeft wel een eigen AppGallery, maar die bevat een stuk minder apps en games en dat is en blijft anno 2023 nog steeds een groot nadeel.

De P60 Pro heeft een adviesprijs van 1199 euro. Daarvoor krijg je het model met 8GB RAM en 256GB opslagruimte. Voor 200 euro extra beschik je over de variant met 12GB RAM en 512GB opslag.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Huawei P60 Pro

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu