De 10T is het tweede high end-toestel van OnePlus uit 2022 en een echte krachtpatser. Het toestel is razendsnel en laadt bizar rap op. Van specs, prijzen tot aan onze review: dit is alles wat je over de OnePlus 10T moet weten op één pagina.
Alles over de OnePlus 10T
De OnePlus 10T in het kort
De OnePlus 10T is vanaf 25 augustus 2022 verkrijgbaar. Schaf je een losse OnePlus 10T aan, dan geldt er een adviesprijs van 699 euro. Voor dat geld krijg je het instapmodel met 8GB werkgeheugen en 128GB opslagruimte. Voor 799 euro krijg je het luxere model, met 16GB RAM en 256GB interne opslag.
Het toestel is verkrijgbaar in twee kleuren: Moonstone Black en Jade Green. Eerstgenoemde heeft mat-achtige afwerking, terwijl de groene variant juist glanzend is.
De OnePlus 10T valt vooral op door zijn snelle hardware. Hij wordt aangestuurd door de Snapdragon 8 Plus 1 Gen-chip, de snelste processor die je op dit moment in Android-telefoons kunt vinden. Apps en games starten direct op, multitasken kan met veel programma’s tegelijk en je vliegt dus door de software heen. We kunnen daarom met gemak zeggen dat de OnePlus 10T een van de snelste smartphones van 2022 is.
Welke versie je ook in huis haalt: de alert slider is niet meer. Dit fysieke knopje kenmerkte OnePlus-telefoons en zorgt ervoor dat je tussen geluidsprofielen kunt schakelen. Heel simpel gezegd: met dit knopje kon je je toestel op trillen, stil of geluid zetten.
Is de 10T een goede keuze?
In grote lijnen ziet de 10T er hetzelfde uit als de OnePlus 10 Pro. Dit betekent dat het toestel een glazen behuizing (Gorilla Glass 5) heeft met een groot camera-eiland op de achterkant. Het eiland heeft een ander kleurtje en het lijkt daarmee alsof hij uit de zijkant van de behuizing ‘kromt’.
De OnePlus 10T is inmiddels verouderd en verliest ondersteuning na 2025. Dat maakt dat we het toestel op dit moment niet aanraden. Wil je veilig blijven bellen, scrollen of mobiel bankieren, dan is het verstandig om voor een nieuwere smartphone te gaan die meerdere jaren updates ontvangt.
Wil je graag voor een OnePlus-smartphone gaan die actueel is en flinke hardware onder de motorkap heeft? Dan is de OnePlus 13, die nu € 880,- kost, een uitstekende keuze. Het toestel biedt onder meer een loeisnelle processor, flinke accu en goede camera’s. Bovendien krijgt het toestel tot en met 2031 regelmatig Android-upgrades en beveiligingspatches.
Liever een ander merk, dan is de Google Pixel 9 Pro een uitstekende keuze. Ook hier krijg je fijne camera’s, een goede accuduur en kleurrijk scherm voor het prijskaartje terug. Extra fijn is dat je een compleet schone Android-versie ontvangt, evenals de belangrijkste updates als één van de eersten. De Pixel 9 Pro is nu vanaf € 779,- te bestellen.
Belangrijkste OnePlus 10T specificaties
163 x 75.4 x 8.8Â mm
204Â gram
6.7Â inch Amoled scherm
120 Hz
50Â MP 8Â MP 2Â MP camera’s
16Â MP selfiecamera
Snapdragon 8 Plus Gen 1
8Â GB werkgeheugen
4800Â mAh
Snelladen, 150Â watt
Android 12 t/m Android 15Â (verwacht)
Beveiligingsupdates tot 2026Â (verwacht)
Lees verder na de advertentie.
De OnePlus 10T vergelijken
Lees de uitgebreide OnePlus 10T review
De 10T is niet de beste smartphone die OnePlus ooit heeft uitgebracht en voor 699 euro ook niet het meest complete toestel dat je kan kopen. Toch zijn we overwegend positief over de 10T, al is hij minder allround dan de 10 Pro en vlaggenschepen van andere merken.
De hardware is enorm krachtig, het scherm uitstekend, de batterij houdt het lang vol en het opladen gaat waanzinnig snel. De 10T is dan ook vooral interessant als je een echte krachtpatser zoekt en kan leven met de beperkingen die het toestel heeft.
Zo zijn de camera’s niet bijzonder, kun je niet draadloos opladen en is de kenmerkende alert slider verdwenen. De software laat ook gemengde gevoelens achter. OnePlus laat echter zien dat het weet hoe je een fijne high-end smartphone maakt die niet de hoofdprijs kost, ook al heeft het bedrijf zijn magie inmiddels een beetje verloren.
→ Lees onze hele review van de OnePlus 10T
Veelgestelde vragen over de OnePlus 10T
De OnePlus 10T heeft geen IP-certificaat, waardoor onbekend is hoe goed de smartphone tegen water kan. Het is dus verstandig om het toestel zoveel mogelijk weg te houden van vochtigheid.
De OnePlus 10T heeft nog een koptelefooningang. Je kan dus zowel bedrade als draadloze oordopjes gebruiken met de smartphone.
De OnePlus 10T ontvangt tot eind 2025 nog beveiligingspatches. Daarna stopt de ondersteuning. Gebruik jij deze smartphone momenteel, dan raden we aan om op zoek te gaan naar een nieuwer model.
Lees meer over de OnePlus 10T
De 10T heeft achterop drie camera’s. De 50 megapixel-hoofdcamera wordt bijgestaan door een 8 megapixel-groothoeklens en een 2 megapixel-macrocamera. Laatstgenoemde gebruik je voor kiekjes van dichtbij en voorop zit nog een 16 megapixel-selfiecamera.
De hoofdcamera van het toestel beschikt over de hoogwaardige Sony IMX766-sensor, die we kennen van andere Android-toestellen zoals de Xiaomi 12 en Nothing Phone (1). Opvallend is dat er bij de 10T geen sprake is van een samenwerking met Hasselblad, waar OnePlus eerder intensief zaken mee deed.
Prachtig scherm, vertrouwd design
De 10T heeft een fors 6,7 inch-scherm met een full-hd-resolutie (2412 bij 1080 pixels). De ververssnelheid is 120Hz. Dit houdt in dat de pixels van het scherm 120 keer per seconde verversen, waardoor beelden en animaties heel soepel over het scherm rollen. De selfiecamera is verwerkt in een klein gaatje in het scherm waardoor je deze in gebruik niet echt opmerkt.
Razendsnel opladen
Het OnePlus-toestel onderscheidt zich vooral door de oplaadsnelheid. OnePlus heeft de 10T uitgerust met de zogeheten 150W SuperVOOC Endurance Edition-techniek. Dit is een hele mond vol, maar het komt erop neer dat de accu met een vermogen van 150 watt (!) oplaadt. Dat is bizar snel, want dit betekent dat de hele accu nog geen 20 minuten nodig heeft om van 0 naar 100 procent te gaan.
Heb je bijvoorbeeld maar 10 minuten? Dankzij de snellaadtechniek kun je dan alsnog genoeg ‘bijtanken’ om er weer een dag tegenaan te gaan.
Jammer genoeg beschikt de 10T niet over draadloos opladen. Is deze functie erg belangrijk voor je? Wijk dan (bijvoorbeeld) uit naar de OnePlus 13, die wél over deze functie beschikt.
Software: Android 12 met OnePlus-sausje
Bij uitkomst draait de OnePlus 10T op Android 12 met daaroverheen OnePlus’ eigen softwareschil: OxygenOS 12.1. Deze versie trekt wat meer naar ColorOS van telefoonfabrikant Oppo toe, dat onderdeel is van hetzelfde moederbedrijf als OnePlus.
Het updatebeleid zit wel snor. OnePlus belooft de 10T drie grote Android-versie-updates mee te geven. Dit betekent dat het toestel (te zijner tijd) naar Android 13, 14 en 15 geĂĽpdatet wordt. De smartphone ontvangt nog tot 2026 updates, daarna stopt de ondersteuning.