De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Huawei P8 Lite

Huawei P8 Lite: fijne midranger met groot scherm

De Huawei P8 Lite werd gelijktijdig met de reguliere P8 aangekondigd en is sinds medio mei 2015 in Nederland verkrijgbaar. Het toestel is aanzienlijk goedkoper dan zijn grotere broer, maar daar zijn de specificaties ook naar. De P8 Lite wordt aangedreven door een vlotte Kirin 620-processor en heeft 2GB aan werkgeheugen. Onder de motorkap vinden we verder een 2200 mAh-accu en 16GB aan opslagruimte. Het scherm van het toestel meet 5 inch en heeft een 720p-resolutie.

Daarnaast is de Huawei P8 Lite voorzien van een 13 en 5 megapixel-camera, die prima foto`s schieten. Uit de doos draait de Lite op Android 5.0 (Lollipop) met de vernieuwde EMUI 3.1-skin van Huawei. Hieronder lees je alles wat je over dit betaalbare Android-toestel moet weten.

De Huawei P8 Lite in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

De Huawei P8 Lite is vooral interessant door de relatief lage prijs en redelijk vlotte specificaties. Daarnaast is de smartphone voorzien van een mooi design. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje gezet.

  • 5 inch-scherm met 1280 bij 720 pixels
  • Kirin 620-processor met 2GB aan werkgeheugen
  • Voorzien van Android 5.0 (Lollipop) en EMUI 3.1
  • 13 en 5 megapixel-camera voor het maken van foto’s

Meer over de Huawei P8 Lite

huawei p8 lite

Hoewel de Huawei P8 Lite voorzien is van prima specificaties, is ook het design van het toestel de moeite waard. Met afmetingen van 143 bij 70.6 bij 7.7 millimeter is het toestel lekker handzaam, dun, en met 131 gram zeker niet zwaar. Je kunt het toestel dus met één hand bedienen en gemakkelijk in je broekzak kwijt.

Uit de doos draait de P8 Lite op Android 5.0 (Lollipop), de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem. Hierdoor krijg je het fraaie Material Design en slimme notificaties. Van eerstgenoemde merk je echter weinig, wat voornamelijk komt door de agressieve EMUI 3.1-schil van Huawei. Emotion UI voert veel visuele veranderingen door, waardoor het uiterlijk veel lijkt op dat van iOS.

Zoals we van Huawei gewend zijn, is ook de Huawei P8 Lite voorzien van prima camera`s. De camera aan de achterzijde schiet foto`s in een maximale resolutie van 13 megapixels en video`s in full-hd. De kwaliteit van de 5 megapixel-camera aan de voorkant is minder, maar voldoende voor selfies en videobellen met Skype. Daarnaast zijn er genoeg opties aanwezig om geschoten kiekjes op te leuken.

Huawei P8 Lite deals

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Huawei P8 Lite

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu