De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

LG V10

8,5

LG V10: bijzondere smartphone met secundair scherm

De LG V10 werd in oktober 2015 aangekondigd en is sinds  januari 2016 officieel te koop in de Benelux. De nieuwe smartphone van LG bezit over een bijzonder kenmerk; hij heeft namelijk een secundair scherm boven het eerste, grotere scherm  van 5,7 inch.  Dit secundaire scherm is 2,1 inch groot met een resolutie van 1040 bij 160 pixels. Het tweede scherm laat onder meer notificaties van berichten, agenda-afspraken en het weerbericht zien, maar toont ook snelkoppelingen naar andere apps.

De smartphone beschikt verder over prima specificaties, waaronder twee 5 megapixel-camera’s aan de voorkant, een 16 megapixel-camera aan de achterkant en een Snapdragon 808-chip van Qualcomm met een hexacore-processor onder de motorkap. De telefoon heeft maar liefst 4GB aan werkgeheugen en 64GB aan opslaggheugen. De LG V10 draait uit de doos op Android 5.1.1 Lollipop met LGs eigen skin.

De LG V10 in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

De LG V10 heeft niet alleen een bijzonder tweede scherm, maar is ook voorzien van prima specs. Check de belangrijkste features van de smartphone hieronder:

  • Scherp 5,7 inch-ips-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels (515ppi)
  • Snelle Snapdragon 808-chipset met een 1,8GHz hexacore-processor
  • 64GB aan opslaggeheugen en 4GB aan RAM
  • Grote accucapaciteit van 3000mAh

Meer over de LG V10

Het primaire ips-scherm van de LG V10 is 5,7 inch groot en beschikt dankzij een schermresolutie van 2560 bij 1440 pixels over een hoge pixeldichtheid van 515ppi. Boven dit scherm bevinden zich links twee 5 megapixel-frontcamera’s die breedbeeldselfies van 120 graden schieten. Vervolgens zorgt de bijbehorende software ervoor dat de twee gemaakte foto’s automatisch worden samengevoegd tot één foto. Hierdoor vallen mensen nooit meer buiten beeld. Rechts van de camera zit het secundaire scherm. Aan de achterkant bevindt zich een 16 megapixel-camera waarmee 4K-video’s geschoten kunnen worden.

lg v10

Ook aan de achterkant bevindt zich de vingerafdrukscanner, geplaatst in de welbekende inkeping van LG. De achterkant en onderkant van het toestel zijn verder uitgerust met een stroef soort materiaal, waardoor je meer grip moet krijgen op de telefoon. Hier helpt de stevige behuizing met een ‘Dura Guard’-frame van roestvrij staal ook aan mee. De V10 moet vallen tot 1,20 meter hoog kunnen overleven.

De V10 is door LG voorzien van een 3000mAh-accu, wat in de meeste gevallen betekent dat het toestel anderhalve dag mee moet gaan. LG garandeert 180 uur standby-tijd of 14 uur aan spreektijd. Volgens de fabrikant heeft het tweede scherm geen invloed op de accuduur.

Conclusie LG V10 review

Al met al is er weinig op te merken aan het nieuwe vlaggenschip van LG. De camera schiet mooie en scherpe plaatjes, het scherm oogt helder en dankzij de krachtige hardware werkt de V10 soepel en zonder te haperen. Extra pluspunten zijn de verwijderbare achterkant en het uitbreidbare opslaggeheugen. Veel fabrikanten stappen hier tegenwoordig vanaf ten behoeve van een mooier of dunner design, maar dat is niet altijd in lijn met wat de consument wenst. Het meest onderscheidende is echter het secundaire scherm, dat de bediening iets gemakkelijker maakt, maar niet écht essentieel is. Niettemin heeft de V10 voldoende andere pluspunten die het vlaggenschip zeker de moeite waard maken.

→ Check ons uitgebreide oordeel in de LG V10 review

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews LG V10

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu