De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

LG mogelijk voor rechter om problemen Nexus 5X, LG G4 en G5

Thomas Haenen
11 april 2017, 9:17
2 min leestijd
LG mogelijk voor rechter om problemen Nexus 5X, LG G4 en G5

LG moet binnenkort voor de Amerikaanse rechtbank verschijnen na klachten over productieproblemen bij verschillende vlaggenschepen. Onder andere de Nexus 5X, de LG G5 en de LG G4 starten bij verschillende gebruikers eindeloos opnieuw op.

Lees verder na de advertentie.

LG G5 bootloop

Het Amerikaanse advocatenkantoor Girard Gibbs, LLP spande vorige maand een rechtszaak aan tegen LG. De advocaten gaven aan verschillende klachten te hebben ontvangen van gebruikers van de LG G4 en de LG V10. De processor van de smartphones zou niet goed op de printplaat zijn gesoldeerd, waardoor hij loslaat als het toestel warm wordt. Daardoor kan het na verloop van tijd in een bootloop terecht komen, oftewel het eindeloos herstarten.

Het advocatenbureau heeft zijn klacht nu uitgebreid om ook ruimte te bieden voor LG Nexus 5X en G5-gebruikers. Zij zouden volgens het advocatenkantoor op dezelfde schaal getroffen worden door dezelfde klachten. Amerikaanse gedupeerden kunnen zich melden bij de advocaten. De hoop is dat LG uiteindelijk een schadevergoeding uitbetaalt aan de getroffen klanten. Volgens de advocaten heeft LG tot nu toe niet adequaat gereageerd op de klachten. Getroffen gebruikers zouden geen vervangende toestellen ontvangen, of toestellen met een identiek probleem.

lg g5 bootloop

De problemen lijken overigens niet heel wijdverbreid te zijn. De LG G4 is inmiddels twee jaar oud, maar pas nu duiken de eerste klachten op. Alleen op Reddit lijkt een groep gebruikers het probleem te ervaren, met op andere Android-sites slechts sporadische meldingen over een LG G5 bootloop. Over de Nexus 5X doken eind vorig jaar verschillende klachten op, maar daarbij werd ook de Nexus 6P getroffen. Dat toestel werd echter niet geproduceerd door LG, maar door Huawei. Het is nog onbekend of en hoeveel getroffen gebruikers er in Nederland te zijn.

LG zelf heeft vooralsnog niet gereageerd op de aanklacht. De fabrikant heeft tot 8 mei de tijd om dat te doen, zo heeft de rechter besloten, anders gaat de rechtszaak van start.

Lees het laatste nieuws over LG

Bron: Ars Technica
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G4
LG G4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu