De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

LG belooft V20 in september, loopt op Android 7.0

Thomas Haenen
1 augustus 2016, 8:56
2 min leestijd
LG belooft V20 in september, loopt op Android 7.0

LG heeft bevestigd dat het volgende maand een nieuw vlaggenschip zal presenteren. Het gaat om de LG V20, de eerste smartphone van het bedrijf die op Android 7.0 Nougat loopt.

Lees verder na de advertentie.

LG V20 onthulling

LG maakte vannacht in een summier persbericht bekend dat het in september de LG V20 onthult. Het bedrijf gaf naast de naam slechts één ander detail: het toestel draait standaard op Android 7.0 Nougat. Een precieze onthullingsdatum maakte LG niet bekend, maar vermoedelijk wordt de V20 gepresenteerd op de IFA-technologiebeurs in Berlijn. Die vindt plaats in de eerste week van september.

lg v10

Zoals de naam suggereert gaat het om een opvolger van de LG V10, een toestel dat begin dit jaar in Nederland verscheen. De V10 had een schokbestende behuizing, een dubbele selfiecamera en een extra scherm aan de voorkant. Het kleine tweede scherm wordt gebruikt om notificaties en snelkoppelingen op te tonen.

De V20 zet volgens de fabrikant “een nieuwe standaard voor premium smartphones [en] beschikt over verbeterde multimediafeatures.” Ook het nieuwe model beschikt vermoedelijk over een extra scherm voorop. Met een aankondiging in september concurreert LG waarschijnlijk met de Samsung Galaxy Note 7, die ook rond die tijd in de winkels ligt. Vlak na de LG V20 onthulling presenteert Apple bovendien waarschijnlijk de iPhone 7 Plus.

LG V20 Android 7.0

De LG V20 is één van de eerste smartphones die loopt op Android 7.0 Nougat. Google gaf onlangs de laatste voorlopige versie van de Android-update uit en bronnen beweren dat een definitieve versie vanaf vrijdag beschikbaar is. Nexus-toestellen zullen direct met de update aan de slag kunnen, andere fabrikanten moeten aanpassingen maken om de nieuwe software geschikt te maken voor hun smartphones.

Daardoor kan het weken of zelfs maanden duren voor Android 7.0 beschikbaar is voor andere high-end smartphones. Doordat de V20 er direct over beschikt, heeft het toestel een streepje voor op sommige concurrenten.

Lees het laatste nieuws over LG

Bron: LG
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG V10
LG V10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu