De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

ABN AMRO trekt stekker uit Wallet-app voor Android wegens te weinig gebruikers

Sten de Bruijn
21 november 2019, 19:11
2 min leestijd
ABN AMRO trekt stekker uit Wallet-app voor Android wegens te weinig gebruikers

De Wallet-app van ABN AMRO stopt ermee. Klanten kunnen nog tot 20 januari 2020 contactloos betalen, maar moeten daarna overstappen.

Lees verder na de advertentie.

ABN AMRO Wallet-app stopt

De bank maakt dit besluit omdat er te weinig interesse bij gebruikers zou zijn. In het persbericht schrijft ABN AMRO dat minder dan vijf procent van alle klanten de dienst gebruikte. Het nieuws komt overigens niet totaal uit de lucht vallen. Eerder maakte de bank al bekend haar Wallet-app niet geschikt te maken voor Android 10, de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem.

ABN AMRO trekt begin volgend jaar de stekker uit de Wallet-app. Tot 20 januari kun je zonder problemen betalen, maar daarna werkt de dienst niet meer. De bank biedt klanten niet een volwaardig alternatief aan, maar wijst op de betaalmogelijkheden van smartwatches. Deze zijn verzameld op een overzichtspagina op de officiële website.

De bank verwijst bijvoorbeeld naar smartwatches van Garmin en Fitbit. Beide wearablefabrikanten hebben hun eigen nfc-betaaldiensten. Hiermee kun je alsnog contactloos afrekenen. Ook pasjes zijn niet nodig. Tot slot raadt ABN AMRO K-ring aan. Dit zijn waterdichte ringen waarmee je eveneens contactloos kunt betalen.

fitbit ace 2

Er zijn dus alternatieven, maar lang niet iedereen zal bereid zijn om een geheel nieuw apparaat aan te schaffen om contactloos te betalen. Voor een gemiddelde smartwatch ben je toch al snel meer dan 300 euro kwijt. De ringen van K Ring zijn met adviesprijzen van rond de 80 euro wel een stuk schappelijker.

Wallet-app is drie jaar in gebruik geweest

ABN AMRO bracht de Wallet-app in 2016 uit na een testperiode. Sindsdien konden klanten van de bank draadloos met hun smartphone betalen. Hiervoor werd de nfc-chip gebruikt en bij bedragen boven de 25 euro moest je een ingestelde code invoeren.

Ook was er een standaardlimiet, zodat criminelen in het geval van diefstal niet in een keer je rekening konden plunderen. Wel blijft de bank Apple Pay ondersteunen, dat sinds dit jaar in Nederland verkrijgbaar is.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu