De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Android 4.0.3 met nieuw API-level vrijgeven voor ontwikkelaars

Redactie
17 december 2011, 18:50
1 min leestijd
Android 4.0.3 met nieuw API-level vrijgeven voor ontwikkelaars
Android 4.0.3 vrijgeven voor ontwikkelaars met nieuw API-level

Google heeft Android 4.0.3 vrijgegeven voor ontwikkelaars. Deze versie van Google’s mobiele besturingsysteem brengt een nieuw API-level met zich met meer mogelijkheden. Zo is er een social stream API waarmee sociale netwerkapps data kunnen toevoegen aan de people hub, de nieuwe naam voor de contactenlijst in Ice Cream Sandwich. Zo kan je de laatste berichten en status-updates van die persoon. Ook kunnen er nu agenda-items met diverse kleuren worden toegevoegd door apps van derde partijen. Daarnaast brengt API-level 15 ook veel API’s met zich mee voor specifieke onderliggende onderdelen van Android zoals graphics, databases en gebruikersinterface.

Een API is een verzameling definities waardoor het ene programma met een ander programma kan communiceren. Zo kan deze bijvoorbeeld gebruik maken van een gedeelte van de data zonder dat deze de code zelf hoeft te schrijven. Denk aan de implementatie van Google Maps in apps die niet door Google zijn gemaakt. Een nieuw API-level in Android betekent dat er flink aantal nieuwe API’s bijkomen waar ontwikkelaars gebruik van kunnen maken. De complete lijst met vernieuwingen is hier te vinden. Zo zijn er onder meeer nieuwe API’s voor widgets, spellingscheck, bluetooth en de camera.

Lees verder na de advertentie.

Android 4.0.3 is binnen te halen via de Android SDK. De laatste versie van Google’s mobiele besturingssyteem is ook doorgestuurd naar het Android Open Source Project en zal worden gebruikt als de basisversie van Ice Cream Sandwich waarop fabrikanten hun eigen softwarelaag op aanbrengen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu