Android 6.0 verschijnt voor het eerst in distributiecijfers

Wouter Nijsen
6 november 2015, 12:23
1 min leestijd
Android 6.0 verschijnt voor het eerst in distributiecijfers

Google heeft de Android-distributiecijfers van november  bekendgemaakt. Hieruit blijkt dat Android 6.0 (Marshmallow) nu op 0,3 procent van alle Androids met toegang tot Google Play geïnstalleerd staat.

Lees verder na de advertentie.

Android 6.0 distributiecijfer op 0,3 procent

Het is de eerste keer dat Android Marshmallow in de maandelijkse distributiecijfers verschijnt. De nieuwste Android-versie, die enkele weken geleden officieel werd uitgerold, staat nu op 0,3 procent van alle Android-toestellen geïnstalleerd. Daarmee doet Marshmallow het in ongeveer dezelfde tijd beter dan Android Lollipop. Het is de verwachting dat Marshmallow de  komende maanden flink zal groeien, omdat steeds meer Android-toestellen van een update worden voorzien.

Android 6.0 distributiecijfer

Verder is Android 5.1 gegroeid naar 10,1 procent, waar dit aantal vorige maand nog op 7,9 procent stond. Android 5.0 (Lollipop) maakt zakt van 15,6 procent naar 15,5 procent. Android 4.4 (KitKat) blijft met 37,8 procent echter verreweg de populairste Android-versie. Dit besturingssysteem werd in oktober 2013 uitgebracht en wordt voornamelijk met goedkopere toestellen geleverd. Oudere Android-versies als Jelly Bean (29 procent), Ice Cream Sandwich (3,3 procent), Gingerbread (3,8 procent) en Froyo (0,2 procent) zijn elk in populariteit gedaald.

Meer over Android 6.0

Android 6.0 Marshmallow verbetert de snelheid en stabiliteit van Googles mobiele besturingssysteem, maar brengt ook nieuwe features. Denk bijvoorbeeld aan Google Now on Tap, dat je voorziet van gerichte informatie, en de accubesparende functie Doze.

Verder brengt Marshmallow de mogelijkheid om afzonderlijke app-permissies te beheren, het adoptable storage en de ondersteuning voor vingerafdrukscanners en usb-c. Meer over het besturingssysteem lees je in onze uitgebreide Android 6.0 Marshmallow review.

Weten wanneer jouw toestel wordt bijgewerkt? Check dan het Android 6.0 update-overzicht!

Het laatste nieuws over Android 6.0

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu